Temmuz ayından beri SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi bünyesinde Halk Bahçesi içerisinde hizmet veren Halkın Bakkalı, 2 yeni şube açacak.

Halk Bahçesi içerisinde bulunan Halkın Bakkalı vatandaşların talepleri doğrultusunda 2 şube daha açacak. Halk Bahçesi içerisinde yer alan Halkın Bakkalı uygun fiyatları ve taze ürünleriyle tüketicilerin tercih ettiği bir pazar noktası haline geldi. Halkın Bakkalı’nın Çanakkale’de tek bir yerde olması sebebiyle bazı vatandaşlar buradan alışveriş yapmakta zorlanıyor. Bu sebeple çoğu vatandaş kendi mahallelerine yakın Halkın Bakkalı açılmasını talep ediyor.  Ağırlığı fazla ürün alan vatandaşlar ise araçlarını Halk Bahçesi’nin içerisine park edemediğinden taşımakta zorluk çektiklerini paylaştı.

Tüm bu önerileri göz önüne aldıklarını belirten SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Berkit, Esenler ve Barbaros Mahallesi olmak üzere 2 tane daha Halkın Bakkalı açılacağının bilgisini verdi. Konu hakkında çalışmalara başlandığının üzerini çizerek, yer tespitlerinin sürdüğünü uygun bir yer bulunduğu anda kooperatifin yeni bakkallara hazır olduğunu paylaştı.
SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Berkit, ’’Biz ekonomik olarak buna hazırız. İç dizaynımız belli. Çok büyük değil yerimiz ama buna hazırız. Yer tespiti ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yer bulduğumuzda hem Esenler Mahaşlesine hem de Barbaros Mahallesinde uygun bulunan yere Halkın Bakkalını getireceğiz. Ama Halk Bahçesi içinde bulunan Halkın Bakkalı gibi değil biraz daha otopark sorunu olmayan yer olmasını istiyoruz. Tüketicilerden böyle bir talepte var ‘ben ürünü alacağım ama 5 kiloluk iki teneke alsam nasıl götüreceğim arabamın yanına ‘ diyorlar. Biz bu sorunu da aşacağız. Halkın Bakkalı’nı diğer mahallelerle de buluşturacağız’’ dedi.
 
Hülya Öz