Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi artan vakalarla yetersiz kalınca Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi de 4 servis ve 2 yoğun bakım servisi açarak göreve başladı.

Çanakkale’de, salgının başından beri korona virüs pandemisi yükünü tek başına omuzlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, korona virüs vaka sayıları hızla artınca servisleri yetersiz kaldı.

GÖREVE BAŞLADI
Edinilen bilgiye göre, Korona virüs salgınının son dönemlerdeki artışının ardından pandemi hastanesi olarak ilan edilen ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne ek olarak Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde de korona virüs hastalarına bakacağı bilgisinin paylaşılmasının ardından 4 servis ve 2 yoğun bakım ile göreve başlandı.  

YENİ SERVİSLER AÇILABİLİR
Korona virüs hastalarına bakmaya başlayan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 4 tane servis ve 2 yoğun bakım bölümü ile hizmet vermeye başladı. Diğer hastalara bakan servisler ise çalışmaya devam ediyor. Hastanenin tüm doktorları ve hemşireleri ise pandemi servisinde koordineli olarak görev alıyor.   Mehmet Akif Ersoy Hastanesinde açılan yoğun bakım bölümünde yatan 6 hasta olduğu, serviste ise 10-15 kişinin yattığı bilgisi edinildi. İlerleyen dönemde artış yaşanması ihtimali göz önüne alınarak yeniden planlamalar olacağı ve yeni servislerin de açılabileceği  bilgisi paylaşıldı.
 
Bünyamin Nami Tonka