Salgın nedeniyle uygulanacak 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde yılbaşını evlerinde geçirecek vatandaşlar yılbaşı alışverişine çıktı. Kısıtlama öncesi son günde Çarşı caddesi ve Pazarda yoğunluk yaşandı.

2020 yılının sonunda Koronavirüs sebebiyle 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Eylül ayında artışa geçen korona virüs vakalarından sonra bakanlık yeni tedbirleri duyurdu. Buna göre yılbaşında bulaş riskini azaltmak adına 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. 31 Aralık saat 21.00’da başlayan ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’a kadar süren sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde vatandaşlar alışverişlerini tamamlamak için çarşı pazarda yoğunluk oluşturdu.
HEDİYELİK VE KURUYEMİŞE İLGİ
Geçtiğimiz yıllarda büyük bir coşkuyla kentin dört bir yanında etkinlikler yapılırken bu yıl havaların da iyi gitmesi sebebiyle aynı coşku yaşanmadı.  Çarşı pazarda dükkanların camları, önleri süslenirken bu yılbaşında büyük bir coşku yaşanmadı. Tüm eğlence mekanları kapalı olunca yılbaşını evlerde geçirecek olan vatandaşlar özellikle hediyelik eşya, çerez ve atıştırmalık gibi ürünlere talep gösterdi. Geçtiğimiz yıla oranla daha az yoğunluk yaşandığını belirten esnaflar yine de hareketlilikten memnun olduklarını dile getirdi.
PAZARDA HAREKETLİLİK OLDU
Öte yandan İsmetpaşa Mahallesinde Cuma günleri kurulan Pazar, Cuma günü tatil olunca perşembe gününe alındı. Sabah erken saatlerde sakin olan Pazar öğlen saatlerine doğru dolmaya başladı.  3 günlük kısıtlama öncesinde vatandaşlar pazarlık alışverişlerini tamamladı. Koronavirüs tedbirleri sebebiyle maske mesafe ve hijyen kurallarına uyularak denetimlerle gerçekleştirilen pazara Yılbaşı öncesi vatandaşlar hem fiyatların uygun olması hem de ürünlerin taze olması sebebiyle yoğun ilgi gösterdi. Pazarcılar yılbaşı öncesi en çok meyveye talep olduğunu dile getirdi. Pazarcılar satışların iyi olduğunu ve yoğunluktan memnun olduklarını belirtti.
FİYATLAR  AYNI KALDI
Pazarda fiyatlar; domates 6,taze soğan 2, kırmızı lahana 5, ıspanak 6, havuç 4, kabak 7, patlıcan 5, limon kilo 3, turp 5, marul 3, fasulye 10,  kapya biber 13, muz 9, elma 5, mandalina 4 TL civarında satıldı.
HAMSİ HALA SEZONUN GÖZDESİ
Balık tezgahlarında ise en çok talep gösterilen balıklar, Hamsi 20, Sardalye 20, barbun 40, kupa 20, sarı kanat lüfer 40, çinekop 50, çipura 45, istavrit 30,   tekir 30, liradan satılmaya başlandı.
 
Mehmet Kuzey