Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yüz yüze eğitim için başlangıç tarihi vermesinin ardından akıllara bazı sorular geldi. Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, Tüm eğitimcilerin aşılanmasının gerekliliğini söyleyerek ‘’ MEB, bu ısrardan vazgeçerek bu eğitim öğretim yılında puanla değerlendirme yapmamalıdır‘’ dedi.

Kabine toplantısı sonrasınsa yüz yüze eğitim için önemler kararlar alındı. Toplantı sonrasında eğitimin şekli ile ilgili alınan kararları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Köy okullarının tüm kademelerde, bağımsız anaokullarının tam zamanlı yüz yüze eğitime 15 Şubatta başlayacağını belirti. Öte yandan 1 Mart tan itibaren Özel Eğitim Okullarının, İlkokulların tüm sınıflar düzeyinde seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü  8. ve 12  sınıfların tam zamanlı yüz yüze eğitime geçeceğini, Lise öğrencilerinin 1. dönemden kalan sınavlarının Mart ayı içinde yüz yüze gerçekleşeceğini ve öğrencilerin yüz yüze eğitime devamının velilerin kararına bağlı olacağını, bu durumda öğrencinin devamsız sayılmayacağını açıkladı.

‘’PLANLAMASI CİDDİ EKSİKLİKTİR’’
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların kademeli olarak açılacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşması sonrasında, Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, önemli değerlendirmelerde bulundu. Hacımusalar, “MEB’in yüz yüze eğitime geçişi, sendikalar başta olmak üzere, alanın özneleri ile tartışmadan planlaması ciddi eksikliktir. Köy okullarında çalışan öğretmenler başta olmak üzere öğrenci ve öğretmenlerin ulaşım sorunu henüz çözülmemiştir. Liselerde Mart ayı içerisinde 1. dönem sınavlarının yüz yüze yapılması kararı doğru olmamıştır. MEB, bu ısrardan vazgeçerek bu eğitim öğretim yılında puanla değerlendirme yapmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Değerlendirmesine devam eden Hacımusalar, “Ayrıca, sadece yüz yüze eğitime başlayan değil tüm eğitim emekçileri öncelikle aşılanmalıdır. 1 Mart’tan itibaren 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlaması kararı MEB açısından önceliğin yine sınavlar olduğunu göstermektedir. LGS bu yıl uygulanmamalı, her öğrencinin istediği okul türünde ve okulda eğitim alma hakkının gerçekleşmesi için çalışılmalıdır. Yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için; yeni vaka sayısı bilim insanlarının belirttiği sayının altına inmelidir, temizlik ve sağlık önlemleri için ek bütçe sağlanmalıdır, yeterli sayıda öğretmen ataması yapılmalıdır, okulların fiziki yapısı salgına uygun hale getirilmelidir, eğitim emekçilerine ve öğrencilere düzenli test yapılmalıdır, eğitim emekçileri ve öğrenciler için gerekli özelliklere sahip, yeterli sayıda koruyucu malzeme sağlanmalıdır, yüz yüze eğitime başlayan isteyen eğitim emekçileri için geçici barınma olanakları sağlanmalıdır, tüm eğitim emekçileri öncelikli olarak aşılanmalıdır” diye konuştu.
 
Bünyamin Nami Tonka