Aynı hatta taşımacılık yapan GESTAŞ ile GELÇAR arasındaki gerginlik dinmiyor. Araç kuyrukları kilometreleri bulurken GESTAŞ bu kez de vatandaşı mağdur ederek GELÇAR’ın seferlerine saat engeli koydu. İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir, uzayan araç kuyrukları nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu ifade ederek halktan şikayet geldiğini belirtti.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Cuma akşamı Gelibolu-Lapseki ve Çardak-Gelibolu feribot seferleri iptal edildi. Kuvvetli sis nedeniyle feribot seferler gerçekleşmeyince sabah Lâpseki ve Çardak iskelelerinde araç kuyrukları kilometrelerce uzunluğa ulaştı.

Gelibolu-Lapseki ve Çardak-Gelibolu  deniz hattında ulaşım hizmeti veren 2 firma; GESTAŞ ve GELÇAR araç yoğunluğunu azaltmak ve yolcuları mağdur etmemek adına sis diner dinmez çalışmaya başladı. Bu doğrultuda GESTAŞ firması saatsiz feribot kaldırırken 40 yıldır Çardak Gelibolu hattında hizmet veren GELÇAR firması GESTAŞ’ın kendilerine saat uygulamasında direttiğini belirtti. GELÇAR feribotları yolcularını feribota almasına rağmen feribot seferini gerçekleştiremedi. Yolcuları ile uzun süre denizde bekleyince GELÇAR’ın araç kuyruğunun azalmasındaki etkisi az oldu.  Öte yandan GESTAŞ Firması saatsiz seferlerine gün boyu devam etti. GELÇAR yolcuları ise mağduriyetlerini dile getirdi.

Uzun süredir Gelibolu Çardak deniz hattında hizmet veren GESTAŞ ile GELÇAR Denizcilik arasındaki rekabet, gerilimi arttırıyor. Liman işletmeciliğini elinde bulunduran GESTAŞ Firması bir süredir GELÇAR feribotları üzerinde çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Kamuoyunda ‘’Çardak’tan, Gelibolu’ ya deniz ulaşımını sağlayan özel feribot seferlerinde,  sona mı geliniyor?” soruları ise çığ gibi yükselmeye devam ediyor.  Daha önce kapak atma sözleşmesi, ekonomik yaptırımlar ve feribot yanaştırmama gibi pek çok yaptırım uygulayan GESTAŞ firması bu kez de vatandaşın mağduriyetini bile göz önüne almadan saat engeli koydu. Kilometreleri bulan araç kuyruğu gün sonuna kadar devam etti.

‘’HALKTAN ŞİKAYET GELDİ’’
İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir, ‘’GESTAŞ Lapseki iskelesinde normal seferlerine devam ediyor ama Çardak iskelesinde saat kuralarına göre gidiyor. Halktan şikayet geldi, araç bekleyenlerden şikayet geldi… Sıra 2-2 buçuk kilometreye kadar Adatepe’ye doğru uzadı. İnsanlar beni telefonla aradılar. Dolan motorlar dahi saati gelsin diye bekliyorlar. Lâpseki iskelesinde böyle herhangi bir sorun yok dolduğu anda zamansız çalışıyor. Ama maalesef Çardak iskelesinde zamanı bekliyorlar’’ dedi. Aldemir, bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ederek vatandaşın mağduriyetinin ortadan kaldırılması yönünde yetkililere çağrıda bulundu.

GELÇAR feribotunda saat engeline takılarak mağdur olan bir vatandaş ise yaşananları anlatarak, ‘’Gestaş’ın 1-2 gemisi yükleme yapıyor. Ama Çardak motorları GESTAŞ’ın aldığı eski Karahasan motoru doldurmuş vaziyette saatini bekliyor,  5 dakikası var kalkması için. Biz de dolu vaziyette liman ağzında onun kalkmasını bekliyoruz. GESTAŞ kendi gemilerinde saat uygulaması yapmıyor. Ama biz de saat uygulaması olduğu için mecburen bekletiyor. İnsanlar bir şekilde mağdur oluyor’’ diye isyan etti.
Bünyamin Nami Tonka