Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, sabah saatlerinde yapılan son dakika açıklamasına göre, hafta boyunca Çanakkale’nin sağanak yağmur etkisi altında olacağı belirtildi. 
Geçtiğimiz hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Çanakkale’de güneşli hava hâkimdi.  Meteoroloji yeni haftanın raporunu yayınlarken,  Kuzey Ege’den gelen olumsuz hava koşulları sebebiyle  kent sağanak yağış ve fırtınaların etkisinde olacak.

TURUNCU KODLU UYARI!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu yayınladı. Yurdun birçok bölgesinde etkili olacağı belirtilen sağanak yağış ve fırtına için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı. Türkiye İçin Uyarı haritasında Çanakkale için ise turuncu kod uyarısı verildi. Uyarıda; ‘’Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir’’ ifadeleri yer aldı.

SICAKLIKLAR SABİT
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Çanakkale’de bu hafta yağışlı hava etkili olacak. Bugün bulutlu hava seyrederken yarın itibariyle sağanak yağış hafta boyunca etkili olacak. Sıcaklık değerleri 10 dereceye kadar düşecek. En yüksek hava sıcaklığı ise 19 derece olacak. Bugün ise hava sıcaklıkları 13 ila 17 derece arasında seyredecek.

Arzu Baladur