Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda 29 Nisan Perşembe gününden 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar tam kapanma olacağının açıklanmasıyla beraber halk pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren oluşan yoğunluk dikkat çekti.

Vatandaşlar tam kapanma uygulamasının başlamasıyla 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar halk pazarlarının kurulamamasından dolayı ilgi gösterdi. Oluşan yoğunluktan ise pazar esnafı mutlu oldu. Pazarda vatandaşların meyve sebze reyonlarına ilgisi oldukça yoğundu.

Pazarcılar Odası Başkanı Erşan Demiroğlu, “Zincir marketler açık kalıyorsa bence haftanın iki günü Çanakkale’de pazarlar açık olması gerekir. Fiyatları bir takip edin şu günden itibaren 19 gün içerisinde fiyatlar ne kadar oynayacak özellikle marketlerde, peynir satım yerlerinde halk ne kadar mağdur durumda kalacak bir görün Çanakkale pazarı Çanakkale’nin bence gelir kaynağı ve şehrin bütün ihtiyacının sebze ve meyve olarak karşılandığı ve taze bulunan tek yer. Bence buranın kapatılması başlı başına bir hata haftanın iki günü kimliğin son harfine göre devam edebilir” dedi.

Pazar fiyatları ise patates kilosu 2, salatalık kilo 5, domates 6.5, reyhan 3, tere 2.50, roka 2.50, lahana tanesi 5 meyveler ise çilek kilosu 7.5, kavun kilosu 10, karpuz kilosu 10, muz kilosu 12, portakal kilosu 5, elma kilosu 5 TL olmak üzere satıldı.

Damla Şener Okdaş