Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın basın açıklamasının ardından 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar tam kapanma ilan etmesiyle bankalarda uzun kuyruklar yaşandı. Vatandaşlar sokağa çıkma yasağından dolayı nakit para ihtiyacını karşılamak adına uzun kuyruklar oluştu.

Özel ve devlet bankalarının önünde uzun kuyruklar Çarşı caddesine kadar taştı. Saatler süren kuyrukların ardından vatandaşlar bankada ki işlemlerini gerçekleştirdi. Bankada ki güvenlik görevlileri vatandaşları yapacak işlemlerin önceliğine göre banka işlemleri yaptı. Kısıtlamanın ardından ilk pazartesi bazı vatandaşlar emekli maaşlarını almak için, bazıları ise günlük işlemlerini tamamlamak için kuyruğa girdiler. Yapılan gözlemlerde şehir merkezinde bulunan hemen hemen her banka şubeleri ve ATM’lar önünde oluşan uzun kuyruk, kaldırımlardan taştı. Oluşan kuyruk nedeniyle normal yürümek isteyen vatandaşlar da yol geçmekte zorluk yaşadı.

Polisler kuyrukta bekleyen vatandaşları sık sık sosyal mesafeyi korumaları noktasında uyardı.

Kapanmanın gerekli olduğunu ifade eden  Murat Yelatan, “Bu kapanma çok gerekli olan bir şeydi. Baktığımız zaman insanlar sırt sırta, bankaların önüne özelikle çok kalabalık.  İnsanlar hiçbir kurala uymuyor, sanki hiçbir şey yokmuş gibi yapıyor. Bu kapanma bize gerekleydi. Bizim ve çocuklarımızın geleceği için, herkes için gerekli, olması gerekiyordu ve oldu. İnşallah bundan sonra vakalar düşer rahatça gezmeyi, tozmayı o zaman birlikte yaparız” şeklinde konuştu.

Damla Şener Okdaş