Ekonomik destek paketinde yer alan, okul ve personel servisleri  işkoluna yönelik 5 bin TL hibe ödemesi ile ilgili olarak Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, yapılan destekler için teşekkür ettiklerini belirterek, destek yapılmayan esnaf kesimi için ‘’Esnaf ayrımı olmaması lazım’’ dedi.
Pandeminin başından beri çok sayıda sektörün işleri ya durma noktaına geldi ya da durdu. Tüm esnaf kesimi zor günler geçirirken esnafa nefes olacak bir destek paketi geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Esnafları ikiye bölen destek paketlerine bir kısım esnafa 3 bir kısım esnafa ise 5 bin lira destek yapılacağı duyuruldu. Ekonomik destek paketinde yer alan, okul ve personel servisleri işkoluna yönelik 5 bin TL hibe ödemesi yapılmasına karar verildi. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, yapılan destek paketleri hakkında açıklama yaparak, şu anda servisçilerin çok kötü durumda olduğunu belirtti.  Demir, aynı zamanda kamyonetçi esnafa hiçbir ödeme yapılmadığını sözlerine ekledi.
‘’HİBE DESTEĞİNİN DAHA YÜKSEK OLMASI LAZIMDI’’
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, hibe desteklerinin bekledikleri miktarda olmadıklarını söyledi. Demir, yaptığı açıklamada, “Keşke biraz daha fazla verilseydi de, faizsiz geri ödemeli olsaydı. Servisçi esnafına 50 bin liralık destek lazım. Bir buçuk yılı geçti, okullar kapalı olduğundan okul servisleri çalışmıyor ama vergiler, sigortalar ödeniyor. Bu esnaf kesimi çalışmadı, hibe desteğinin daha yüksek olması lazımdı. Arabanın muayenesi geliyor, yaptırıyor” dedi.  
‘’GEREKLİ MÜRACAATLARI YAPACAĞIZ’’
Başkan Demir, kamyoncu esnafının görülmeyerek, hiç destek verilmediğini vurgulayarak, “Kamyoncu, kamyonetçi esnaf da bizim odaya kayıtlı, onlara hiç destek yok. Neden bu işkoluna destek yok diye bir müracaatta bulunacağız. Bir iş kaybı varsa, iş kaybı bu kesimde de var. Pandemi döneminde çalıştılar ama iş kaybı ile çalıştılar. Esnaf ayrımı olmaması lazım, bu esnaf koluna da destek lazım. Bu dönemde taksici de çalıştı ama iş kaybı var, kamyonetçinin de iş kaybı var. Fakat onların adı hiç geçmiyor. Gerekli müracaatları yapacağız” ifadelerini kullandı.  
‘’HİÇ YOKTAN İYİDİR DEYİP TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
 “Devletin kasasında ne vardır, ne yoktur bilemiyoruz. Bu dönemde kahvehane işleten esnafımız da çok mağdur durumda, 5 bin lira değil daha yüksek meblağda bir destek verilmesi lazımdı” diyen Demir, “Okul servisçilerin, halk otobüsçülerin durumları inanın ki çok kötü. Yarı koltukta çalışıyorlar. Zaten şoför ve akaryakıt parasını karşılamıyor bir otobüs günlük çalışmasında. Onların da daha iyi bir destek verilmesi gerekiyordu. Ama tabi ki bilemiyoruz ki devletin cebinde ne var ne yok, hiç yoktan iyidir deyip teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.  
‘’BUNLAR HEP ZARAR’’
Demir, halk otobüslerinin, ilçe otobüslerinin yüzde 50 kapasite ile çalıştığını vurgulayarak, şunu söyledi: “İller arasındaki otobüsler, tam kapasite çalışacağız diye biletleri kesmişler. Yarı kapasite denince ikinci bir otobüs kaldırmışlar. Bunlar hep zarar.”


Hülya Öz