Yeni normalleşme kararlarıyla birlikte açılan özellikle yaz mevsiminde vatandaşların uğrak noktası olan Yeni Kordon açıldığı günden beri vatandaşların akınına uğradı. Kentliler sahil bandında yeniden sosyalleşti.

Kentte vaka sayısı her geçen gün düşmeye devam ediyor. Vaka artışları nedeniyle 15 Nisan’da park, bahçeler ile kordon vatandaşların kullanımına kapatılmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın Kısmı kısıtlama genelgesi dışında ek tedbirler alan Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kentte yoğun olan park, bahçe gibi kamu alanı olan yerlerin yaya trafiğine kapatılacağını açıkladı. Bu kapsamda Kordon, İskele Meydanı, Yeni Kordon, Dardanos sahil bandı, Özgürlük Parkı ve Halk Bahçesi barikatlarla yayalara kapatıldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, İlimizdeki vaka sayılarının çok yüksek seyretmesi bu seyirde de insanların temasının büyük rol oynadığı bilindiğinden İlimiz merkezi ve Kepez Belediyesi ile mücavir alanlarındaki tüm sahil bantları (Kordon, İskele Meydanı, Yeni Kordon, Kepez Sahil Bandı, Güzelyalı Sahil Bandı, Dardanos Sahil Bandı dahil) ile park ve bahçelerde (Özgürlük Parkı ve Halk Bahçesi dahil) teması ve yoğunluğu önlemek için 1 Haziran’a kadar vatandaş girişlerine kapatılmasına karar verilmişti. 29 Nisan 17 Mayıs tarihlerinde tam kapanmaya geçilerek vaka sayıları düşürüldü. Vakalardaki düşüş nedeniyle Türkiye 17 Mayıs tarihi itibariyle tam kapanmadan kademeli normalleşmeye geçti.  Kademeli normalleşmede yapılan ilk toplantıda hafta sonları sokağa çıkma yasağı devam ederken hafta içi sokağa çıkma yasağı ise akşam 21.00’da başlamasına karar verildi. Kademeli normalleşme kapsamında Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yeni kararlar aldığını açıkladı. Korona virüs tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 15 Nisan tarihinde halkın kullanımına kapatılan park ve bahçeler ile sahiller, yeni kademeli normalleşme kararları doğrultusunda 1,5 ay sonra yeniden açıldı.

SAHİL YENİDEN RENKLENDİ
Çanakkale’de koronavirüs  nedeniyle 45 gün boyunca vatandaşların kullanımına kapatılan park, bahçe ve sahiller, geçtiğimiz gün yeni normalleşme kararlarıyla birlikte yeniden kullanıma açıldı.
Çanakkale İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 15 Nisan Perşembe günü korona virüsün yayılımının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla park, bahçe ve sahiller vatandaşların kullanımına kapatılmıştı. ‘Yeni kademeli normalleşme’ kararları doğrultusunda park, bahçe ve sahiller 45 gün sonra yeniden halkın kullanımına açıldı. Havaların iyi gitmesini fırsat bilen vatandaşlar da soluğu yeni kordonda aldı.

Kentin yaz aylarında gözde mekânı Yeni kordonda vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren yürüyüşe çıktı. Kent merkezindeki kordon boyundaki barikatlar kaldırılırken, güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar da soluğu deniz kenarında aldı. Vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat ederek yeni kordonda denizin keyfini sürdü. Kumsalda yeni kordonun keyfini çıkarttı. Yeni kordondaki kafelerde de yoğunluk gözlerden kaçmadı. Uzun süredir barikatlar nedeniyle sahil bandında yürüyüş yapamayan kentliler, 1 buçuk ay sonra yeniden kordonda yoğunluklar oluşturdu. Vatandaşlar ise yeni kordonun açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bünyamin Nami Tonka