Müge Anlı ve program izleyicilerinin bağışlarıyla temin edilen Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi aracının Türk Kızılay’ı Çanakkale şubesine teslim edilmesinin ardından Kızılay’ın 153’ncü yılında kordonda yemek dağıtıldı. Gün boyu bağış aracı da kordonda hazır bulundu.

Bir grup idealist doktor tarafından 11 Haziran 1868'de "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan, 1877 yılında "Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1923 yılında "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1935 yılında da "Türkiye Kızılay Cemiyeti" adını alan Türk Kızılay’ı, 153’ncü kuruluş yıl dönümünü kordonda kutladı.

Müge Anlı’nın Türk Kızılay’ına yardım kampanyası ile hayata geçirdiği mobil aşevi, yurt içindeki birçok noktada afet ve olağanüstü durumlarda yemek üretimi ve dağıtımı yapıyor. Türk Kızılay’ına özel olarak üretilen mobil aşevi aracı Çanakkale’ye bir süre önce teslim edildi. Türk Kızılay’ının 153’ncü yıldönümünde Türk Kızılay’ına özel olarak üretilen mobil aşevi aracı ve bağış aracı kordona getirildi. 153’ncü yılda araç içerisinde gönüllü olarak yemek yapan Mehmet Şahin bir seferde, Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi’nden 300 kişiye yemek çıkabildiğini belirtti.

Müge Anlı ve Dostları Aşevi önünde Türk Kızılay Çanakkale Şube Başkanı Ergin Sezen Kızılay’ın kuruluşunun 153’ncü yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Sezen Müge Anlı ve dostlarına teşekkür ederek mobil aşevinin Çanakkale’ye hayırlı olması diledi.

‘’YENİ BAĞIŞLAR KAZANDIRABİLMENİN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ’’
Türk Kızılay Çanakkale Şube Başkanı Ergin Sezen ‘’11 Haziran 1868 yılında kurulan Kızılay’ımızın bugün 153’ncü kuruluş yıldönümü bu sebeple burada bir yaş günü kutlaması yapıyoruz tabiri caizse dolayısıyla burada hep beraber olabilmenin Kızılay’ın farkındalığını yaratabilmenin Kızılay’ımıza yeni ufuklar yeni gönüllüler, yeni bağışlar kazandırabilmenin çabası içerisindeyiz. Kan merkezimizde gönüllülerimizle kadın kollarımızla gençlik kollarımızla hep beraber Çanakkale’mizi tekrar kucaklamak arzusundayız. Herkesi buraya bekliyoruz. Tüm Çanakkalelileri misafirlerimizi burada ağırlamak istiyoruz. Yemek ikramlarımız olacak. Çay kahve, tatlı ikramlarımız olacak. Dileyenler buraya gelmişken kan bağışında bulunabilirler. Kök hücre bağışında bulunabilirler. Dilerlerse yine Kızılay’a bağışta bulunabilirler. Bu şekilde 153. Yılımızı hep beraber kutlamak istiyoruz. Halkımızla hep beraber olmak istiyoruz. Bu amaçla buradayız. Çanakkalelileri seviyoruz’’ dedi.

MOBİL BİR ŞEKİLDE İHTİYAÇ ANINDA HAZIR OLACAK
Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi’nin Çanakkale şubesine tahsis edildiğini belirten Sezen, ‘’Mobil aşevimiz Müge Anlı ve dostlarının bizlere kazandırdığı Türkiye’mizde 35-38 vilayette kazandırdığı mobil aşevlerinden bir tanesi. Dolayısıyla biz burada çok daha güzel, çok daha sağlıklı, çok daha hızlı, çok daha mutlu mobil bir şekilde ihtiyaç anında hazır olup ihtiyaç sahiplerine ulaşabilme imkanı buluyoruz. Müge Anlı ve dostlarının bu desteklerine de ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Kendilerinin gıyabında kendilerini yeniden kutluyoruz’’ dedi.


Arzu Baladur