Çanakkale’nin de aralarında olduğu 15 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji yetkilileri,  kentte gökgürültülü sağanak yağışın beklendiğini belirterek vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Meteoroloji, Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova için sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu, gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren görülecek gök gürültülü sağanağın yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşların Su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.
Meteoroloji yetkilileri,  kentte gökgürültülü sağanak yağışın beklendiğini belirterek vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından, ‘’Çanakkale’de Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat! 16.06.2021 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren Çanakkale il genelinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Yerel kuvvetli yağışların meydan getirebileceği; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ uyarılarında bulunuldu.  Olumsuz hava durumunun başlama zamanı bugün (16 Haziran 2021) 06:00, Bitiş Zamanı ise 18:00 olarak belirtildi.

SARI UYARI NEDİR?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

PAZAR GÜNÜ 30 DERECE
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, sabah saatlerinde yapılan son dakika açıklamasına göre, Çanakkale’de bugün kuvvetli yağışlar etkili olacak. Yarın ise bulutlu hava bekleniyor. Perşembe günü itibariyle yeni haftaya kadar bulutlu hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji tarafından yeni hafta başına kadar bulutlu olarak seyredeceği belirtildi.
Meteorolojinin yayınladığı hava durumu raporuna göre bugün hava gök gürültülü sağanak yağış olarak beklenirken sıcaklık ise 18 ile 26 derece arasında seyredecek. Yeni rapora göre bugün kentte gök gürültülü sağanak yağış beklenirken hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar yükselmesi bekleniyor. Havaların yeni haftaya kadar mevsim normallerine gelmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Çanakkale’de bu hafta bulutlu hava etkili olacak. Bugün sıcaklılar 26 dereceye çıkarken, Perşembe günü itibariyle 3 derece artış bekleniyor. Sıcaklık değerleri 29 derece olarak bekleniyor. Hafta boyunca en yüksek hava sıcaklığı 30 derece olacak

Muzaffer Cirtel