Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre sağanak yağış etkisini kaybedecek ve hava sıcaklıkları yükselişe geçecek.  Kentte sıcaklık değerleri 35 derece dolaylarına ulaşacak.

Meteoroloji’nin yayınladığı hava durumu tahminlerine göre yurtta haftalardır aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağış, hafta ortasından itibaren adım adım ülkeyi terk edecek, hava sıcaklıkları yükseliş yaşayacak.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Hafta sonu etki alanını iyice daraltacak olan yağışların ardından hava sıcaklıkları önemli derecede yükseliş yaşayacak. Çanakkale’de 25 derece dolaylarında seyreden sıcaklıklar 35 dereceye dayanacak.

SARI KODLU UYARI VERİLMİŞTİ
Meteoroloji, Çanakkale için sarı uyarıda bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre dün Gelibolu için gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde, ‘’Gelibolu’da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Gelibolu çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ denildi.

YAĞMURUN ARDINDAN SICAKLIKLAR YÜKSELDİ
Gelibolu, Lapseki, Yenice, Bayramiç, Biga, Çan ilçelerinde etkisini gösteren sağanak yağışın ardından hava sıcakları yükselişe geçti. Yaz sağanakları ülkenin bazı bölgelerinde devam ederken Meteoroloji'nin verilerine göre bugünden itibaren bunaltıcı ve kavurucu sıcaklıklar geliyor. Hafta sonuna kadar sıcaklıklar 35 dereceye kadar ulaşacak. Meteoroloji'nin son verilerine göre Cuma günü 34 dereceye yükselen sıcaklıklar, cumartesi günü 35 dereceye kadar çıkacak. Bugün ise hava sıcaklıkları en düşük 23 en yüksek 33 derece arasında seyredecek.

Muzaffer Cirtel