Esenler Mahallesi’nde bir sitenin bahçesinde kaybolan otizmli 4 yaşındaki Miran’ı bulmak için herkes adeta seferber oldu. Polis, AFAD, AKUT, itfaiye ve zabıta ekiplerinin katıldığı arama çalışmalarında mahalle adeta didik didik arandı. Tam umutlar tükenirken, Miran 5 buçuk saat sonra kaybolduğu site bahçesindeki bir otomobilin içinde uyurken bulundu.
 
Olay, saat 16.45 sıralarında Çanakkale’nin Esenler Mahallesi Elmaskent Sitesi’nde meydana geldi. Aynı mahallede bulunan Ovakent Sitesi’nden, Elmaskent Sitesi’ne oturmaya gelen Abit ve Nazan Adıgüzel çiftinin 3 çocuğundan biri olan 4 yaşındaki otizmli Miran Adıgüzel site bahçesinde oyun oynarken kayboldu. Annenin durumu fark etmesi üzerine Anne Adıgüzel ilk olarak durumu inşaat işçisi olan eşi Abit’e daha sonra da polis ekiplerine ve Belediyeye bildirdi. Adıgüzel ailesi, sitede oturanlar ve mahalle sakinleri otizmli Miran'ı aramaya başladı. Kısa sürede olay yerine gelen Zabıta ekipleri, araçlarla anonslar yaparak bölgede arama başlattı. Adıgüzel ailesi, sitede oturanlar ve mahalle sakinleri dört bir yandan otizmli Miran'ı aramaya başladı. Polis ekiplerinin bölgeye gelmesiyle birlikte arama çalışmalarının kapsamı genişletildi. Havanın kararmaya başlamasıyla endişeler artarken bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. AFAD, AKUT ve itfaiye ekipleri de arama çalışmalarına katıldı. Uzun süre arama çalışmaları devam ederken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olay yerine gelerek arama çalışmaları takip etti.
 
TERMAL KAMERA İLE BÖLGE TARANDI
 
Adıgüzel çifti ve yakınları ile mahalle sakinleri, zabıta ekipleri, polis, AFAD, AKUT ve itfaiye ekipleri ile birlikte kayıp Miran’ı aramaya çalışmaları devam ederken Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da olay yerine gelerek, çalışmaları takip etti. Mahallede geniş çaplı arama çalışmaları devam ederken, polis ekipleri de termal kameralı drone ile çalışmalara havadan destek verdi. Yapımı devam eden inşaat, bahçe ve ev bodrumları tek tek arandı. Arama çalışmalarına iz takip köpeği de katıldı.
 
OTOMOBİLDE UYURKEN BULUNDU
 
Mahallede ambulans ve sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Çalışmalar devam ederken ekiplerin köşe bucak aradığı Miran 5 buçuk saat sonra kaybolduğu site bahçesindeki bir otomobilin içinde uyurken Şaban Erbaş adlı bir vatandaş tarafından bulundu. Arama çalışmalarına katılan beyaz eşya servisi yetkilisi Şaban Erbaş, sitenin otoparkında bulunan arabaları tek tek cep telefonu ışığıyla aramaya başladığını ifade etti. 17 ABK 342 plakalı otomobilin sürücü koltuğunda uyuyan bir çocuk gören Erbaş, “Bu arabada bir çocuk var, kimin bu çocuk” diye seslendi. Otomobilin yanına gelen polis ekipleri, koltukta uyuyan çocuğun kayıp Miran Adıgüzel olduğunu tespit etti.

Mahalle sakinleri alkış ve ıslıklarla sevinç gösterisinde bulundu. Miran Adıgüzel anne ve babasıyla birlikte ambulansla bindirilerek sağlık kontrolü amacıyla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Edinilen ilk bilgilere göre Minik Miran’ın sağlık durumunda bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.

Kayıp Miran’ı bulan Şaban Erbaş, “Ben de bu sitede B Blok'ta oturuyorum. Saat 16.30’dan bu  yana paşamızı arıyoruz. Ararken, kaydık, düştük, çalıların içine girdik Sonra bir abi geldi kapının önünde konuşurken. ‘Benim de oğlum otizmli, kapıları açık arabalara binmeyi çok severler’ dedi. Benim de aklıma arabaları kontrol etmek geldi. Tüm arabaları tek tek el feneri tutarak kontrol ettim. En sonunda bu otomobilde sürücü koltuğunda uyurken buldum. Çok sevindim” dedi.

Muzaffer Cirtel