Cuma pazarına bu hafta da yoğun ilgi oldu. Bayrama sayılı günler kala pazar ve bayram alışverişini birleştiren vatandaşlar, Cuma pazarına akın etti. 
Cuma günleri İsmetpaşa Mahallesi Pazar Yeri’ne kurulan ve yoğun ilgi gören Cuma pazarına bu hafta da bayram alışverişi kalabalığı eklendi. Yasakların kalkmasıyla birlikte konfeksiyon bölümüyle de birleşen pazarda; meyve, sebze gibi ürünlerin yanında vatandaş bayram için şeker, çikolata ve tekstil alışverişini de yaptı. Erken saatlerden itibaren kalabalık olan pazarda, geçen haftaya göre fiyatlarda büyük bir değişiklik de görülmedi.
Alışverişlerine maske ve hijyen kurallarına uyarak devam eden vatandaşlar, kalabalıktan dolayı sosyal mesafe kuralına uymakta zorlandı.

YAZ MEYVELERİ TEZGAHLARI SÜSLEDİ
Yaz meyvelerinin de çıkmasıyla tezgahların renklediği Cuma pazarında fiyatlar geçen haftayla neredeyse aynı kaldı. Yaz meyvelerinden şeftali, vişne gibi meyveler 10 liradan satılırken; erikler 10 liradan 15 liraya kadar değişiklik gösterdi. Yine meyvelerden armut 15, kayısı 20 liraya satılırken; karpuzun kilosu 1,75 liradan başlıyor. Sebzelerde ise biber, patlıcan 5 liradan satılıyor. Domatesin kilosu 3,5 lirayken, mantar 6 lira, bamya ise 15 liradan satılıyor.
Meyve ve sebzenin yanında yerli halkın bahçelerinden, hayvanlarından sağladıkları ürünler de pazar tezgahlarında yerlerini aldı. Köy yumurtası, köy peyniri, zeytinyağı ve bal gibi doğal ürünler de tezgahlarda mevcut.

KONFEKSİYONA YOĞUN İLGİ
Pandemi sürecinde oldukça zorlanan ve uzun süre kapalı kalan konfeksiyon bölümüne bayram öncesi yoğun ilgi oldu. Kıyafet, zücaciye gibi ürünlerin olduğu konfeksiyon bölümünde pazarcılar uzun süre sonra rahat bir nefes aldı.
 
Hülya Öz