Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için, bu hafta da pazara akın etti. Çanakkale halkı, eksiklerini gidermek için özellikle domates ve biber tezgâhlarına yoğun ilgi gösterdi.  Mutfak alışverişini tamamlamak isteyen vatandaşlar pazarı doldurdu.
 
Yazlık meyve ve sebzeler yavaş yavaş tezgâhlardan kalkarken yerini kışlık meyve sebzeler doldurmaya başladı.  Kışa hazırlık telaşına düşen vatandaşlar konserve, turşu ve salça yapmak için kilo kilo domates ve biber alıyor. Pazarda domatesin fiyatı 2.5 TL ile 5 TL arasındayken biberin fiyatı 4-5 TL arasında. Patates 2.5-4 TL; dolmalık biber 6-8 TL, kabak 6 TL’ye, patlıcan 4.5-6 TL’ye satılırken, Japon armut’u 5 TL, yerli muz ise pazarda 14 TL’ye alıcı buluyor.

EN ÇOK SATILAN BALIK SARDALYE OLDU
 Öte yandan av sezonunun açılmasıyla birlikte, en çok tercih edilen balık sardalye oldu. Çanakkale’de her zaman çok tüketilen balıkların başında gelen sardalyenin fiyatı da düştü. Fiyat düşünce de vatandaşlar en çok bu balığı tercih etmeye başladı. Yasaktan önce kilosu 80 TL’ye kadar çıkan sardaryenin kilosu 20 TL’ye kadar düştü.

YAZLIK KIYAFETLER DE KAMPANYA
Pazarda, yaz sezonun bitmesiyle birlikte yazlık ayakkabılar ve kıyafetlerde indirim olurken, kışlık kıyafetlerde tezgâhlarda yer almaya başladı.
Muzaffer Cirtel