Sardalyanın en lezzetli dönemi başladı. Haziran sonu ile ağustos arasında en yağlı dönemini yaşayan sardalya, en lezzetli haliyle sofraları süslüyor. Bu dönem daha çok Karadeniz hamsisine benzetiliyor. Pulları çok kolay temizlenebilen ve çok kısa sürede pişirilebilen balıklardan olan sardalya, değişik pişirme yöntemleriyle farklı lezzetlere bürünebiliyor.

Bu dönemde hem mangalda hem tavada hem de fırında pişirilen sardalyaya en çok ihtiyaç olduğu dönemde tezgahlarda yok denecek kadar az. Lezzetli olduğu döneme denk gelmesi ile fiyatı bir andan 60 TL’den 120 TL’ye çıkan Çanakkale hamsisi sardalya, fırtına nedeniyle avlanamadı. Bu balığı bulamayan vatandaşlar ise bu sefer istavriti tercih etmeye başladı. O da fiyatı kısa süre önce 60 TL iken şimdi 120 TL’ye çıktı.

Dönem dolayısı ile tezgahlarda çok az balık bulunuyor. Çupra 160, levrek 140, somon 180 TL’den satılıyor.
 
Gülçin Akın