Çanakkale Kemalpaşa Mahallesi Aslan Abla Sokak'ta bulunan bir kafede suşi günleri düzenlendi. Japon mutfağının en bilinen yemeklerinden biri olan suşi etkinliğine yoğun ilgi oldu. Sosyal medya üzerinden müşterilerine özel bir davet açan işletme yetkilisi Erman Ayışığı, farklı tatların da yer alacağı dünya mutfaklarını müşterileriyle buluşturacaklarını söyledi.
 
6 yıldır aşçılık yapan ve İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi'nde profesyonel aşçılık eğitimi alan 29 yaşındaki Özge Tanır, yaklaşık 1 saat içerisinde 200'e yakın suşi sattıklarını belirtti. Tanır, "Çanakkale'de böyle etkinliklere ihtiyaç var diye düşünüyoruz. Bende MSA'da profesyonel aşçılık eğitimi aldım. Özel suşi eğitimleri de almıştım zaten. Böyle bir işe girişmek istedik, baya da bir ilgi gördü. Bundan sonra devamını düşünüyoruz ve hatta bunun yanında farklı konseptler de yapacağız. Önümüzdeki günlerde Meksika mutfağı yada el açımı özel makarnalarla İtalya mutfağı ve bunların haricinde yine birkaç farklı konseptimiz olacak diye düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Utku Yaşar Cüce (İHA)
 


Kaynak: İHA