Geçen sene 13 tekne balığa çıkarken, bu sene sadece 2 tekne balığa çıkabiliyor,  hava da rüzgârlı gidiyor, o yüzden fiyatlar da yüksek!” dedi.

Kırmızı et fiyatlarındaki artış vatandaşın tüketim alışkanlıklarını değiştirirken,  balık fiyatları kırmızı eti sollayarak, vatandaşın alım gücünü zorlar hale geldi.
Çanakkale Balık Hali’nde balık fiyatları 100 TL’nin altına düşmüyor. Halde, Saroz sardalya 150,  istavrit 120, çupra 130, levrek 175,  kolyoz 100,  mezgit 150,  mırmır 70,  sarıkanat 160 TL’den satıldı.
Fiyatların yükselmesi ile ilgili birçok neden bulunuyor. Döviz kurunun artması ve enflasyonun yükselmesiyle doğru orantılı olarak maliyetlerin zirve yapması, akaryakıt fiyatları ve işçilik ücretleri üzerine rüzgârlı hava da eklenince, fiyatlar tavan yapıyor.
Balık halinin boş olduğunu, vatandaşın alım gücünün düştüğünü ifade eden esnaf, “Mazot maliyeti de yüksek hava da yüksek. Geçen sene 13 tekne balığa çıkarken, bu sene sadece 2 tekne balığa çıkabiliyor,  hava da rüzgârlı gidiyor, o yüzden fiyatlar da yüksek!” dedi.
Arzu Baladur