Okul bahçesinde bulunan son palmiyede de bu yıl hastalık tespit edildi. Hasta olduğu tespit edilen bahçedeki son palmiye ağacı da dün kesildi.

Çanakkale’nin en eski ve en güzel binalarından biri olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne ait olan bina belli dönemlerde birçok iş alanında hizmet verdi. Daha önce ÇOMÜ Araştırma Hastanesi şehri içindeki polikliniği olarak hizmet veren 2 katlı bina, daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Bilim Sanat Merkezi olarak hizmet verdi. Nedime Sokak no:1 de bulunan bina son olarak Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak hizmet veriyor.
Konak şeklinde yapılan bina geniş bir bahçeye ve çok sayıda ağaca sahipti. Ancak buradaki tarihi ağaçlara hastalık bulaştı. İlk olarak kavak ağacı önceki yıllarda kesildi. Daha sonra diğer ağaçlara da sıçradı. Daha sonra bahçede bulunan palmiye ağaçlarında da hastalık tespit edildi. Bu nedenle üç palmiyeden ikisi pandemi öncesinde kesildi. Bu yıl ilk baharda da diğer iki büyük ağaç daha kesildi. Bahçede bulunan tek palmiye ağacında da bu yıl hastalıklı olduğu ve haşere topladığı tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından bahçedeki son palmiye de dün yapılan işlemlerin ardından kesildi. Geniş bahçede ağaç çeşidi giderek azalıyor.

Dilek Akşen