Park yeri bulamayan sürücüler araçları kaldırıma park edince yayalar yolun ortasında yürümek zorunda kalıyor. Canını tehlikeye atan vatandaşlar bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.
Son dönemlerde yapılan konserlerle Çanakkale’nin cazibe merkezlerinden bir haline gelen, çeşitli etkinliklerle her akşam Çanakkalelilerin buluşma noktasına dönüşen Özgürlük parkında vatandaşlar, sürücülerin araçlarını kaldırıma park etmesinden rahatsız. Kaldırıma park eden araçlardan oldukça şikâyetçi olan Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı civarında yaşayan vatandaşlar sorunlarına çözüm bulamıyorlar. Kaldırımı kullanamaz olduklarını ifade eden vatandaşlar, özellikle çocukların ve yaşlıların ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını dile getiriyor.  

Kaldırımları kullanamadıklarını, evlerinin önüne kendi araçlarını park edemediklerini ifade eden vatandaşlar, özellikle çocukların ve yaşlıların ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını dile getiriyor.  Her akşam emniyeti aradıklarını da ifade eden mahalle sakinleri yaz ayları bu çileyi çekmekten bıktıklarını da söyledi.