Derinleşen ekonomik krizle mücadele eden vatandaşlar tasarruf edebilecekleri her kalemden tasarruf ediyor. Gerek damacana su ücretlerinin yükselmesi, gerek tasarruf derdinde olan herkes içme suyu ihtiyacını sokak çeşmelerinden karşılamaya başladı. Çeşmelerde az su akması ve çok sayıda vatandaşların burada içme suyu ihtiyacını karşılaması nedeniyle oluşan yoğunlukta vatandaşlar uzun süre sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Öte yandan, bakım ve onarım nedeniyle çeşmelerde bugün su akmayacak. Su akışı pazartesi günü devam edecek.
Son dönemlerde sıklıkla su kesintileri ile gündeme gelen Ağı dağı membaa suyu sokak çeşmeler talebe yetmemeye başladı. Derinleşen ekonomik krizle mücadele eden vatandaşlar tasarruf edebilecekleri her kalemden tasarruf ediyor. Gerek damacana su ücretlerinin yükselmesi, gerek tasarruf derdinde olan herkes içme suyu ihtiyacını sokak çeşmelerinden karşılamaya başladı.
Uzun yıllar önce Çanakkalelilerin içme suyu ihtiyacını karşıladıkları Ağı Dağı Kuşça kestane memba suyu çeşmeleri son dönemde çok artan talebi karşılayamıyor. Yıllar önce içme suyu Çanakkale’nin tüm mahallelerinden birden fazla yerde kurulan memba suyu çeşmelerinden karşılanıyordu. Ardından 19 Litrelik su damacalarının devri başladı.  Bir telefonla eve kadar gelen damacana sular büyük rahatlık sağlarken alt gelir grubuna ait olan aileler çeşmelerden su doldurmaya devam etti.
MECBURİ TASARRUF
Pandemi sonrasında yaşanan ekonomik kriz yüksek enflasyon tüm ürünlere yüksek zamların yapılmasına neden olunca evlere kadar gelen 19 Litrelik içme suyu fiyatları da tırmanmaya başladı. 20-25-30-35 derken 19 litrelik bidonların satış fiyatı 40TL’leri gördü. Pandemi sürecinin hemen ardından başlayan ekonomik kriz vatandaşları tasarrufa mecbur etti.
YOĞUNLUK ARTTI, SU AZALDI
son dönemde içme suyunu, memba suyu çeşmelerinden temin eden vatandaş sayısının artması önemli bir sorunu da beraberinde getirdi.  Memba suyu artan içme suyu talebini karşılayamadı. Sokak çeşmelerine giden vatandaşlar iplik gibi akan suyu doldurmak için çok uzun süreler çeşmelerin başında beklemek zorunda kaldı. Ağı Dağı Kuşça Kestane Memba Suyu Koruma ve Güzelleştirme Derneği artan talebi karşılanamadığını ifade ederken memba suyu çeşmelerine ilgi ve talep her geçen gün artıyor.
Dilek Akşen