2019 yılından beri tünllerin açılışı ertelenirken, buradaki yollarda meydana gelen kazalarda insanlar hayatını kaybetmeye devam ediyor. Burada iki otomobilin kafa kafaya çarpışması nedeniyle meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti 4 kişinin yaralanmasının ardından siyasetçiler ve vatandaşlar sosyal medya hesabında tünlerin açılışının ertelenmesine tepkilerini dile getirdi.
 
Çanakkale-İzmir yolunun en zor bölgesi kuşkusuz Küçükkuyu rampaları. Kazdağları tırmanış bölgesinde yapılan yol, bir gidiş ve bir geliş olmak üzere iki şeritten oluşuyor. Virajlı ve dik rampaları ile sürücülere adeta işkence çektiriyor. Bu yolda giderken de gelirken de önüne bir TIR veya kamyon çıktığında buradaki bir süre sonra işkenceye dönüyor. Hem virajlı hem de rampalı olması nedeniyle sollama da yapılmadığı için TIR’ların ve kamyonların arasında uzun kuyruklar oluşuyor. BU kuyruklarda sıkılan sürücüler bir süre sonra sollamaya kalkıyor. Bu sollamalar da çoğu zaman karşıdan gelen araçlarla kafa kafaya çarpışma ile sonuçlanıyor ve ölümler meydana geliyor.
TÜNELLERİN TEMELİ 2016 YILINDA ATILDI
  Buradaki trafik sorununu ortadan kaldırmak için bu bölgede hem yol hem de tünel çalışması başlatıldı. Sürücülerin eğimli virajları nedeniyle zorlandığı, kazalara davetiye çıkaran Kazdağları rampalarındaki ulaşımı rahatlatmak için yapımına 2016 sonunda T1 ve T2 tünellerinin inşaatı başladı. Çanakkale-İzmir karayolunda Ayvacık-Küçükkuyu arasında bulunan ve yaklaşık 40 dakikada kat edilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampaları, yapımı devam eden T1 ve T2 tünellerinin tamamlanmasının ardından 5 dakikada inmesi hedefleniyor.
TÜNELLERİN AÇILIŞI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
Geçen süre içinde tünller bir türlü açılmadı. İlk olarak tünellerin 2019 yılında açılacağını AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekil Bülent Turan müjdeyi vermişti. Seçim sürecinde burayı 2. Sıra adayı ve şimdiki milletvekili Jülide İskenderoğlu ile inceleme yapan Turan ve İskenderoğlu, bu tünellerin 2019 sonlarında açılacağını söylemişti. Geçen süre içinde tünller bir türlü açılmadı. Her yıl AK Partili bakanlar, milletvekilleri ve il başkanları burayı defalarca ziyaret ederek tünellerin açılacağının müjdesini verdi. Ama yapılan açıklamalar hiç biri tutmadı ve tünller bir türlü açılmadı.
 
YİNE KAZA:  ÖLÜ 4 YARALI
Tünellerin açılışı yılan hikayesine dönerken, bu rampalar can almaya devam ediyor. Ölümlü bir kaza daha meydana geldi. Kaza,  saat 15.30 sıralarında, Nusratlı rampaları Yeniçam mevkisinde meydana geldi.
Çanakkale'den Balıkesir'in Edremit ilçesine giden Ersin Arar'ın kullandığı 35 AKH 646 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Mert Caner yönetimindeki 34 TY 2711 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı.
Kazada sürücüler Mert  Caner ile Ersin Arar ile araçlarındaki Sibel İnal, Semra İnal ve Armağan Caner yaralandı. İhbarla kaza yerine gelen sağlık görevlileri, 5 yaralıyı ambulanslarla Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan otomobil sürücüsü Mert  Caner yaşamını kaybetti.
TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ
Bu kazanın ardından tünellerin açılmamasına tepkiler peş peşe geldi. “Tüneller açılsaydı bu insanlar hayatını kaybetmeyecekti” şeklinde tepkiler paylaşıldı. Çok sayıda vatandaş bu yönde tepkilerini dile getirdi.
DEVA PARTİSİ TEPKİ GÖSTERDİ
Meydana gelen kazanın ardından tepki gösterenlerden biri de DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Av. Kemal Kavut. Sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Başkan Kavut, tünellerin şov malzemesi yapıldığını belirterek şimdiye kadar açılmamasına tepki gösterdi. Kavut, “Önce Temmuz ayında açılacağı duyurulan daha sonra tünel önüne giderek fotoğraf çektiren Akp il yönetimi tarafından Ağustos ortasında açılacak denilen Çanakkale Ayvacık tünelleri, açılışı (siyasi şovu) yapacak kişinin beklenmesi sebebiyle açılabilmiş değil.
Eğer tünel söylenen tarihte açılmış olsaydı 2 Eylül günü Küçükkuyu rampalarında gerçekleşen kazada 1 vatandaşımız hayatını kaybetmeyecek, 4 vatandaşımız yaralanmayacaktı.
Tünelin maksadı; vatandaşların hizmetine sunulması ise taahhüt edildiği üzere en yakın zamanda eksiklerin tamamlanarak, daha fazla kazanın ve can kaybının önlenmesi için trafiğe açılmalıdır. Yok eğer siyasi şov için bekleniyorsa da Akpli yetkililer, açılışı yapacak kişiden tünel açılışı için kıymetli vaktini ayırmasını rica etmelidir ki daha fazla insanımızın canı yanmasın.” dedi.
Dilek Akşen