Yurteri’nin o dönem CHP’yi sert eleştiren açıklamaları ve sonrasında yaptığı siyasi açıklamaları sildirme çalışması kafaları karıştırdı.
 
Uzun süre CHP’de siyaset yapan ÇOMÜ Öğr. Gör. Hikmet Yurteri, daha sonra CHP’den milletvekili adayı oldu. CHP’den 25. Dönem Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. O dönem CHP’de adaylar ön seçimle belirleniyordu. Ön seçimde Yurteri çıkamayınca aday olamadı.
Daha sonra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı o dönemde ağır bir dille eleştirince partiden i2016 yılında ihraç edildi. Bunun üzerine Yurteri de partiye geri dönmek için dava açtı. Uzun süre peşinde düştüğü davadan sonuç alamadı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişikliği referandumunda önce hayır için çalışıp sonrasında tercihinin evet olacağını referandum öncesi açıklamıştı. Evet tercihi sonrasında bazı CHP’lilerin büyük tepkisini çeken Yurteri referandum sonrasında ise CHP’de siyaseti noktaladığını ifade etmişti. Ve sonra AK Parti’nin ileri gelenleri ile programlarda boy göstermeye başlamıştı.

ÖNCE HAYIRCI SONRA EVETÇİ OLMUŞTU
25. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili aday adayı olan ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın politikalarını sosyal medyada eleştirdiği için CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen Hikmet Yurteri’nin Çanakkale Özel Haber internet sitesine şu açıklamayı yapmıştı;
"Gönül verdiğim Cumhuriyet Halk Partisinin referandumda hayır kararı vermesinin ardından bende parti kararları doğrultusunda aylar öncesinden hayır için çalışma yapacağımı açıklamıştım. Fakat geçen zaman zarfında okuyup, araştırmalarım ve derin incelemelerim sonucu hayır demenin ülkemiz ve milletimiz yararına olamayacağını gördüm ve bu zaman zarfında evet dememi gerektiren önemli kırılma noktalarım oldu.
Bunlardan birincisi, ülkemizin bölünmesini ve parçalanmasını isteyen PKK yöneticilerinin hayır açıklamaları yapmaları olmuştur.
İkinci büyük kırılma noktam ise, ülkemize, milli irademize karşı yapılmış hain darbe kalkışmasına CHP genel başkanının kontrollü darbe demesi olmuştur. Bu hain kalkışmaya kontrollü darbe demek, tüm şehit ve gazilerimize hakaret, tüm milli değerlerimize saygısızlıktır.
Ayrıca bir çok Avrupa ülkesinin PKK ve FETÖ terör örgütü mensuplarını bağrına basması ve ülkemize  karşı olumsuz tutum ve davranışları fikirlerimin değişmesinde önemli bir rol oynamıştır.
Referanduma sunulan  hükümet sistemiyle ilgili 18 madde içerisinde eleştiri götüren bazı kısımlar mutlaka var, lakin bunlar düzeltilebilir, değiştirilebilir ve iyileştirilebilir şeylerdir. Siyaset cesaret işidir. Halktan korkarak ve kaçarak siyaset yapmak doğru değildir.
Sonuç itibariyle seçilecek olan cumhurbaşkanını halk seçecektir. Milli iradeye inanan ve egemenliğin kayıtsız şartsız millet olduğuna inanan birisiyim. Milletin kendi cumhurbaşkanını ve hükümetini seçmesine hayır demek demokrasiye inanmamaktır. Ben demokrasiye inanan ve halkın vereceği her türlü karara saygı duyan birisiyim. Kısacası ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyümesi, güçlenmesi ve bir daha darbelere, karanlık günlere dönmemesi ve bölünmemesi için kararım EVET olmuştur."

AK PARTİ’YE GEÇTİ
CHP’den atılan Yurteri daha sonra AK Parti’ye geçti. O dönemde de eski partisi hakkında şu açıklamayı yapmıştı; “Ben ülkeme ve milletime aşık olan, ülkeme ve milletime hizmet etme aşkı ve heyecanını yüreğinde taşıyan birisiyim. CHP’de ülkeye ve millete hizmet aşkını ve şevkini göremedim. O yüzden hiçbir makam ve mevki beklentisi olmaksızın büyük bir hizmet hareketi olan AK parti’ye ilerleyen günlerde katılarak, partide görev verilsin veya verilmesin tüm enerjimi parti çalışmalarına vererek, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşaası için  sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm ak kadrolarla birlikte bende alınteri dökeceğim’ dedi.
 
AK PARTİ’DEN DE ADAY GÖSTERİLMEDİ 
CHP’den 25. Dönem milletvekili aday adayı olan Yureteri daha sonra 27. Dönem milletvekili genel seçimlerinde bu sefer AK Parti’den aday adayı oldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hikmet Yurteri üniversitedeki görevinden istifa ederek, 27. Dönem Milletvekili genel seçiminde Çanakkale milletvekili adayı olmak için aday adaylığı başvurusunu AK Parti Çanakkale il başkanlığına yaptı. Yurteri, milletvekilliği aday adayı başvuru evraklarını o dönem AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız'a teslim etmişti. Yurteri orada da aday olarak gösterilmemişti.
 
GEÇMİŞİNİ SİLİYOR
Uzun süre CHP’den siyaset yaptıktan sonra AK Parti’ye geçen Yurteri, daha sonraki süreçte ortadan kayboldu ve bir daha sesi çıkmadı. O dönemde yaptığı açıklamalar ile ilgili haberi şimdi arşivlerden silmek için çalışma yapıyor. Çanakkale basınını tek tek arayan Yurteri,  “Sayın Yetkili, Siyaset yaptığım dönemde şahsımla ilgili sitenizde yer verdiğiniz aşağıdaki haberin kaldırılmasını talep etmekteyim. Şimdiden ilginiz için çok teşekkür ediyor çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.  Saygı ve selamlar”  bu taleple arşiv haberlerini sildirmek istiyor.

KAFALARI KARIŞTIRDI
Yıllar sonra basında çıkan kendisi ile ilgili haberleri kaldırmak istemesi kafaları karıştırdı. CHP’den üzün süre siyaset yaptıktan sonra istediğini almayınca eski partisi hakkında ağır eleştirilerde bulunan Yurteri daha sonra AK Parti serüveni de kötü bitti. Siyaset sahnesinden silinen Yurteri’nin eski haberlerini sildirmesi başka partiye geçeceği veya başka bir çalışma içinde olacağı tahmin ediliyor.

Mehmet Güler