27 Ağustos tarihinde de  Bozcaada'nın Güneydoğusunda gerçekleşen olayda, 'Nautica' isimli kruvaziyer gemisinden denize bir kişinin düştüğü öğrenilmiş, denize düşen İngiliz uyruklu Carole M., ölü vaziyette bulunarak, Ezine Devlet Hastanesi'ne otopsi için teslim edilmişti. Kısa aralıklarla meydana gelen bu iki olay yolcu gemilerinde güvenlik zafiyeti mi var sorusunu akıllara getirdi.

Kaza, geçtiğimiz akşam Çanakkale Boğazı'nda seyir halinde olan 324 metre boyundaki İtalya bayraklı Costa Vanezia isimli yolcu gemisinde meydana geldi. İngiliz uyruklu bir kadın yolcu gemide düşerek yaralandı. Geminin kaptanı durumu telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne (VTS) bildirerek tıbbı tahliye talebinde bulundu. Geminin olduğu bölgeye Çanakkale Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait bot gönderildi. Gemiden tahliye edilen İngiliz kadın, Gelibolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen kadının, yapılan müdahalenin ardından taburcu olduğu öğrenildi .

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA DA BİR İNGİLİZ KADIN GEMİDEN DÜŞEREK CAN VERMİŞTİ
27 Ağustos tarihinde de  akşam  22.53'te Bozcaada'nın Güneydoğusunda gerçekleşen olayda, 'Nautica' isimli kruvaziyer gemisinden denize bir kişinin düştüğü öğrenilmiş, denize düşen İngiliz uyruklu Carole M., ölü vaziyette bulunarak, Ezine Devlet Hastanesi'ne otopsi için teslim edilmişti.

Murat Yüksel