TOKİ tarafından yapılacak olan Cevatpaşa Mahallesi 509 Adet Konut ve 25 Adet Dükkân İnşaatı İle Altyapı Çevre Düzenlemesi İşi için üçüncü kez ihale tarihi belirlendi. 24 Mart ve 17 Haziran’daki ihalelerin iptal edilmesinin ardından, yeni ihale tarihi 5 Ekim 2022 saat 11.00 olarak duyuruldu. İhalesi yapılacak konutların nereye yapılacağı hakkında bir açıklama yapılmaması ayrıca dikkat çekti.

Artan maliyetler ve derinleşen ekonomik kriz lokomotif sektörlerden olan inşaat sektörünü de vurunca Toplu Konut İdaresi Başkanlığı da krizden nasibini aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından Çanakkale’de yapılması planlanan 509 adet konut için yeni ihale tarihi üçüncü kez açıklandı.

TOKİ tarafından 'Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut' kapsamında Çanakkale'ye yapılacak projenin 24 Mart 2022 tarihinde ihaleye çıkacağının müjdesini verilmiş ancak ihale iptal edilmişti.  Bir sonraki ihale tarihinin 17 Haziran olduğu ifade edilmiş oradan da bir ses çıkmamıştı.
Çanakkale merkezde bulunan Cevatpaşa Mahallesi 509 Adet Konut ve 25 Adet Dükkân İnşaatı İle Altyapı Çevre Düzenlemesi İşi için  24 Mart ve 17 Haziran’daki ihalelerin iptal edilmesinin ardından, yeni ihale tarihi 5 Ekim 2022 saat 11.00 olarak duyuruldu.
Çanakkale Cevatpaşa TOKİ evleri 2022 projesi için çalışmalara ihale gerçekleştirilip sonuçlandıktan sonra başlanacak.
Çanakkale İli, Merkez İlçesi, Cevatpaşa Mahallesi'nde inşa edilecek olan TOKİ Çanakkale Merkez Cevatpaşa 2022 projesi kapsamında 25 adet dükkân, altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapılacak. Çanakkale Cevatpaşa Toki ihalesi e-ihale yöntemi ile gerçekleştirilecek. Üçüncü kez ihale tarihi açıklanan konutların nereye yaıpılacağı ise bilinmiyor. Yetkililer bu konuda bir açıklama yapmaması  dikkat çekiyor.

Dilek Akşen