Daha önce sadece ihtiyacı olan vatandaşların geldiği pazarda, ekonomik krizle beraber her kesimden insana rastlanmak mümkün. Her türlü eşyanın satıldığı pazara ilgi de her geçen gün artıyor. Kentin en işlek alışveriş noktası olan Cuma Pazarı’nın hemen arkasında kurulan Bit Pazarı buraya sığmayınca çimlerin üzerine kurulmaya başlanmıştı. Sarıçay Parkı ile otopark arasında kalan alanda uzun yıllardır hizmet veren Pazar yeri daha sonra uma Pazarı orta kapısı ve çıkış kapısına çok daha yakın bir alana taşındı. Bitpazarı bir süredir iki demir köprünün tam ortasında Sarıçay kenarında hizmet vermeye başladı.
Ekonomik krizle beraber her geçen gün ilginin arttığı bitpazarında iğne atsan yere düşmüyor. Kimi alım gücü düşük olduğu için ihtiyacını bitpazarından karşılıyor kimi için de ikinci el ürün kullanmak tamamen yaşam tarzı. Koleksiyonerler pazarın baş müdavimleri. Uzun yıllardır yaz kış demeden kurulan ve sabahın en erken saatlerinde bile müdavimlerin dolduğu bu bitpazarı her geçen gün daha da kalabalık hale geliyor.
HER ÜRÜN VAR
İkinci el kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya, cd, saat, vazo, bahçe ve tarım aletleri, bilgisayar, kitap, oyuncak, mutfak gereçleri, makyaj malzemeleri hatta konserve yiyecekler. Sarıçay’ın kenarına kurulan bitpazarında yok, yok! Ürünün çeşidine ve niteliğine göre fiyatları değişiyor. Ama çarşı içerisinde arayıp da bulamadığınız herhangi bir ürünü burada bulmanız mümkün.
ZABITLAR İZİN VERMİYOR
Ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün ilginin arttığı bitpazarında esnaf sayısı da çok arttı. Bir süredir iki demir köprü arasında tezgah açan esnaflara yenileri eklenince bulunduğu alan sığmaz oldu. Alan yetmeyince köprülerin dışına ve üst tarafa da tezgah açanlar oldu. Bunun üzerine Çanakkale Belediyesi zabıtları gelerek esnafların tezgahlarını kaldırmasını istedi. Esnaflar da karşı çıkarak ekmek parası için burada olduklarını belirtti. Buraya olan talep ve esnaflardan da artış olması nedeniyle buradaki pazarın çok daha büyüyeceğe benziyor.
Bünyamin Nami Tonka