Yaz aylarında salon sporları yoğun olarak tercih edilmezken, sıcaklığın yavaş yavaş azalması ile birlikte, fitness salon sporlarının tekrar artması bekleniyor. Salon sporlarında konsantre spor olarak ifade edebileceğimiz EMS tarzında yapılan sporda onlardan birisi, bu tarz spor hakkında bilgi veren Karpuzoğlu; ‘’Yaz aylarının ardından salon sporları kuşkusuz çok daha fazla önem kazanıyor. Geleneksel egzersizlerle karşılaştırıldığında EMS sitem20 dakika gibi kısa bir zamanda birebir kişiye özel bir egzersiz tecrübesi sağladığı için çok daha verimli’’dedi.
 
 
Sonbaharın gelip havaların soğuması ile birlikte, dışarda yapılan sporlar yerini tekrar spor salanlarında yapılan antrenmanlar aldı. Onlardan birisi olan daha kısa sürede tamamlanan bir spor konseptine sahip EMS işlemi ile gerçekleşiyor. Letsfit Çanakkale’de bu tarzda faliyet gösteren spor hakkında ve yeni spor sezonu hakkında bilgi verdi. Fitnees Antrenörü Erdem Karpuzoğlu; ‘’Yaz aylarının ardından salon sporları kuşkusuz çok daha fazla önem kazanıyor. Geleneksel egzersizlerle karşılaştırıldığında EMS sitem20 dakika gibi kısa bir zamanda birebir kişiye özel bir egzersiz tecrübesi sağladığı için çok daha verimli. Kişinin bu egzersiz deneyimini yaşayıp görmeleri ve ona göre karar vermeleri için ücretsiz deneme antrenmanı hizmeti sağlıyoruz. www.letsfit.com.tr adresinden Çanakkale stüdyosunu seçip ücretsiz demo antrenmanı oluşturabilirler.’’ dedi.
 
‘’Çalışılan bölgenin dışında bütün kas gruplarının aynı anda çalışıyor’’
 
Egzersizlerin sporun da kişiden kişiye belirlenebileceğini ifade eden Karpuzoğlu; ‘’Egzersiz kişinin anatomik, fizyolojik yapısına, geçmişten gelen veya yaşadığı bir ortopedik rahatsızlık olmasına, spesifik olarak sıkılaşmak, güçlenmek istediği bölgeye göre değişiyor. Kişinin beklentisine ve bu unsurlara uygunluğuna göre drillerle çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. EMS sistemin en avantajlı yönlerinden biri de spesifik olarak çalışılan bölgenin dışında bütün kas gruplarının aynı anda çalışıyor olması. Kalp pili, epilepsi ve hamilelik döneminde olanlara antrenman hizmeti sağlayamıyoruz. Bunun dışında yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan kişilerden doktor raporu alarak ems antrenmanı yapanlar var. Bu kişilere performans antrenmanı değil, kontrollü olarak daha düşük tempoda çalışarak sağlıklı ve formda kalmalarını sağlıyoruz.’’ şeklinde ifade etti.
 
 ‘’Profesyonel vücut analiz cihazında ölçümleri yapılıyor’’
Sporun günde yapılması gereken miktarı ve beslenme hakkında konularda değerlendiren Karpuzoğlu ‘’Spor yapma isteğinin olması çok güzel bir şey ama iyi şeylerin de fazlası zararlı olabiliyor, basitçe anlatmak gerekirse Egzersiz yaptığımızda kasları yıkıma uğratıyoruz ve sonrasında gerekli beslenmeyi sağlayıp dinlenerek toparlanma sürecini yönetmeliyiz. Aynı gün içinde 2-3 antrenman profesyonel düzeyde uygulanabilir ancak kontrolsüz olarak yapılması durumu da problem yaşanması kaçınılmaz. Beslenme sağlıklı bir yaşam sürdürme adına çok önemli olduğu gibi spor yaparken daha da önemli bir hal alıyor ve mümkünse profesyonel bir destek almak gerekiyor. Let’s Fit şubelerinde spor yapmaya karar veren üyelerimizin öncelikle profesyonel vücut analiz cihazında ölçümleri yapılır, arzu edenler kan tahlillerini yaptırır ve merkezimizde bulunan diyetisyen le görüşüp ölçümlerine ve hedeflerine uygun olarak profesyonel bir beslenme programı alırlar.’’ dedi.
 
EMS Nedir?
EMS, Elektrikli Kas Uyarılmasının kısaltmasıdır. Teknik olarak düşük elektriksel akımlar ile birlikte gerçekleştirilen bir antrenmandır; günlük hayatımızda da vücudumuzun kaslarımızı uyarmak için buna benzer akımlar gönderdiğini bilmek konuyu anlamakta yardımcı olacaktır. EMS fitness sistemi bu doğal etkiyi kullanır, bu sayede daha yoğun ve etkili bir antrenman gerçekleştirilir. EMS (AQ8 System) aracılığıyla üretilen lokalize elektriksel uyarı kombinasyonu ve antrenmanı, bazal metabolizmanın değiştirilmesine neden olarak, kas kütlesinin artmasına, hızlı kilo vermeye, vücudun güçlenmesine, karın kaslarının güçlenmesine ve düz bir duruş oluşturmaya yardımcı olur. EMS ekipmanı, 10 bağımsız kanal vasıtasıyla kasların hemen üzerinde çalışan düşük ve orta frekanslı elektrik sinyalleri iletir. EMS fitness antrenmanları, spor salonlarında, sağlıklı yaşam ve güzellik merkezlerinde olduğu kadar rekabetçi spor, rehabilitasyon ve tıp alanlarında da kullanılmaktadır. Sporcular, güçlerini ve hızlarını arttırmak için eğitimlerine ek olarak EMS kullanırlar. Düşük frekanslı akım stimülasyonunu (EMS) kullanarak antrenman veya terapi yapmanın herhangi bir tehlikesi yoktur. Antrenman sırasında iç elektrik sinyalleri esas hareketi başlatır.
 
Bünyamin Nami Tonka