TÜMAD Madencilik yürüttüğü çalışmalar ile ülke ve yöre halkının ekonomik kalkınmasına katkı sunmanın yanısıra eğitim, sağlık, sosyal, kültürel, altyapı, yerel satınalma ve istihdamın geliştirilmesi için de projeler üreterek doğaya, çevreye, insana saygılı politikalarıyla, 2017 yılından bugüne Lapseki Altın ve Gümüş Madeni İşletmesi’nde %70 yerel istihdamla ilçe ve bölge için değer yaratmayı amaçlıyor.  
Şeffaf, güvene dayalı, sürdürülebilir ve hesap verebilir, katılımcı, çoğulcu bir kalkınma modeli hayata geçirmek amacıyla her yıl tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen “Toplum Kalkınma Projeleri İzleme ve Değerlendirme Toplantılarının 3.sü, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Mülki İdare Amirleri, Lapseki Meslek Yüksekokulu ve sivil toplum örgütleri temsilcileri,  Şahinli, Kocabaşlar, Çamyurt Köyü Muhtarları ve TÜMAD temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.
TÜMAD Entegre Yönetim Sistemleri Müdürü Bilge Küçükaytan tarafından yapılan bilgilendirmede, Lapseki İşletmesi’nin üretim performansı, maden faaliyetleri boyunca alınan etki azaltıcı önlemler ve çevresel izleme ölçme sonuçları paylaşıldı. Ayrıca; TÜMAD’ın ülke ve bölgeye ekonomik katkısı, yerel satın alma, yerel istihdam verileri, hesap verilebilirlik politikaları çerçevesinde madene yapılan ulusal, uluslararası haberli habersiz denetimler, geçim kaynakları iyileştirme çalışmaları, eğitim-öğretim, tarım ve hayvancılık destekleri, köylerde açılan meslek edindirme kursları ile yeni başlatılan “Kraliçe Arılar” projesi tanıtıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi yönünden dünyanın en iyi performans istatistiklerine sahip TÜMAD’ın Dünya Madencilik sektörünün öncü ve büyük kuruluşlarıyla kıyaslandığında, çalışma ortamında sürekli iyileşme ve sıfır kaza hedefi ile üst sıralarda yer aldığı aktarıldı. Soru-cevap bölümü sonrası katılımcıların katkıları ve önerileri alınarak yeni dönem projeleri için start verildi.
 
Haber merkezi