Gelibolu Belediyesi’nin, Gelibolu’nun kurtuluşunun 100’üncü yılı projelerinden birisi olan Hizmet Birimleri Yerleşkesi; inşaatının tamamlanmasıyla beraber düzenlenen program ile 26 Kasım’da açılışı yapıldı. Atatürk’e ve Gelibolu Şehit ile gazilerine saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Gelibolu Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Büyükçekmece Belediyesi’nin halk dansları grubu bir gösteri gerçekleştirdi. Gösterinin akabinde Büyükçekmece Kırklareli Yöresi Eğitmeni Şenay Günay, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’dan plaketini takdim aldı.
 
Belediye tarafından bugüne özel hazırlanan videonun gösterimi yapıldı. 13 bin metre karelik arazi üzerinde yer alan yerleşkenin içerisinde yaklaşık olarak 4 bin 500 metre kare kapalı alan içinde yer alıyor. Bu alanlarda araç-gereç bakım üniteleri, tamir atölyeleri ile İtfaiye ve Araç Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğünü bünyesinde barındırıyor. Video ile yapılan bilgilendirmede; yerleşkenin içerisinde toplantı salonlarıyla beraber, birim amirlerinin büroları, arşiv odaları, yemekhane, akıllı kent- akıllı şehir uygulamaları, kent bilgi sistemleri, kontrol ve kumanda odası ve diğer birimleri kapsayan alanları bünyesinde barındırdığı aktarıldı. Ayrıca projede, ilgili müdürlüklerin idari olarak tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği fiziki ortamların olduğu bildirildi. Videoda, belediye bünyesinin genişletilerek, 57 araç eklendiği belirtildi. Son günlerde revaçta olan akıllı kent uygulamaları kapsamında, bütün birimlerin bir araya gelmesini istediğini ifade eden Özacar videoda şu ifadeleri kaydetti: “Burada birimlerin ihtiyaçlarını giderecek atölyeler, hizmet edecek bakım yerleri ve yönetecek müdürlüklerin de bir araya gelmesini istedik. Müdürlüklerimizin kent hizmetinde ön plana çıktığını gördük ve düşündük ki hepsi bir arada olursa koordinasyon çok daha iyi olacak. Ana unsurların bir araya geleceği, hizmetin tek elde toplanacağı bir alana yönelmiş olduk.” dedi.
 
 
 
''Atalarımızın armağan ettiği bu şehre, eserler armağan ediyoruz''
 
 
Gelibolu Belediye Başkanı Mimar Mustafa Özacar açılışta da bir konuşma gerçekleştirerek, “Gelibolu’nun kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü olan bu özel günde düzenlediğimiz Hizmet Birimleri’nin açılış gününe hoş geldiniz. Törende söylediğim bir şey vardı, Gelibolu’nun kurtuluş hamuru, ulusal Kurtuluş Savaşı’dır. Gelibolu’yu özenip de taçlandıranlar, ‘Ya istiklal ya ölüm!’ diyenlerdi.  İşte bizler Gelibolu Belediyesi olarak, ilhamımızı bu atalarımızdan aldık. Onların zorlularla teslim aldığı Gelibolu’da, belediye olarak onların evlatlarına yakışan işler yapmaya çalışıyoruz. Kanlarını döktükleri bu topraklarda, bizler de onların izinden gidenler olarak alın terimizi döküyoruz. Atalarımızın armağan ettiği bu şehre, eserler armağan ediyoruz. İşte muhterem ve hizmete sunduğumuz tesisimiz, bizim hazırladığımız proje demetinin sadece bir parçasıdır. Biz bu fırsatı hizmet etme şansını verdikleri için de sevgili Gelibolulara tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Gelibolu’yu modern, yaşanabilir, örnek bir kent yapmaya çalışıyoruz. Bugün de 100’üncü doğum günümüzde önemli bir projemizi arz ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Burada hem yönetim binalarımızda hem atölyelerimizle, koordinasyonun çok daha kolaylaşacağını düşünüyoruz. Bu birimler ayrıca gelecekte hiç düşünmek istemediğimiz deprem anın toplanabileceğimiz, dağıtım yapılabilecek, koordinasyon sağlayabilecek ve kenti yönetebilecek bir kumanda merkezi ile beraber açıyoruz. Sevgili Gelibolular, yapmak istediğimiz çok şey var ama Atatürk’ün ifadesiyle, ‘hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Sadece ve sadece tek bir şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak’ bu ilkeyle yola çıktık. Yani Atatürk’ün bize işaret ettiği yolda yürümeye devam ediyoruz. Şanlı mazimize ve 100’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’e, onun kurucusu Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ selam olsun. Bizler, bu çok önemli günde törenimizi onurlandıran herkese tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
 
Özacar’ın konuşmasının ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün hediyesi olan 100’üncü yıl pastası, Başkan Özacar, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri tarafından kesildi. Pastanın kesilmesinin akabinde Çanakkale CHP Milletvekili Özgür Ceylan tebriklerini ilettiği kısa bir konuşma yaptı. Hep beraber temsili kurdelenin kesilmesiyle açılış programı sona erdi.
 
Turgut Engin
Foto: BHA