Bu fiyat 2020 yılında 450 TL civarındaydı. 3 kişilik bir ailenin bir gece konaklamalı yılbaşı programına katılması durumunda 2 asgari ücreti gözden çıkarması gerekiyor.
 
Türkiye ekonomik açıdan en zor yılını geçiriyor. İlk defa bu yıl asgari ücrete iki sefer zam yapıldı. Buna rağmen alım gücü her geçen gün çok düşüyor. Yeni yıla bir ay kala vatandaşların gözü kulağı tekrar asgari ücrette olacak. Bir kesim asgari ücretin ne olacağını merak ederken, bir kesim ise yeni yılda nerede eğleneceğinin hesabını yapıyor. Yeni yıla girmeye tam bir ay kaldı. Hemen her alanda fiyatların kat kat arttığı ortamda yılbaşı eğlencelerine büyük oranda zam geldi.  
 
KONAKLAMASIZ 1-3 GİN KONAMLAMALI 2-4 BİN TL ARASI
Hemen her otelde her mekanda yılbaşı eğlencesi düzenleniyor. Fiyatların artması nedeniyle birçok mekan yılbaşı etkinlikleri yapmamaya başlamıştı. Bu yıl da aynı durumun olacağı bekleniyor. Yılbaşı eğlencesini düzenleyecek oteller ve mekanların fiyatları da yavaş yavaş ortay çıkmaya başladı. Önceki yılara göre fiyatlar adet uçmuş durumda. geçen yılki yılbaşı eğlenceleri pandemi nedeniyle pek yapılmadı. 2020 yılında konaklamasız yılbaşı eğlencesi programı 300 TL civarında, konaklamalı ise 475 TL idi.
Bu yıl ise fiyatlar kat kat artmış durumda. Aynı yerdeki fiyatlar ise bu yıl konaklamasız balo katılım kişi başı yılbaşı eğlencesi 2 bin TL civarında, konaklamalı ise kişi başı 3 bin TL civarında. 3 kişilik bir ailenin yılbaşı eğlencesi Çanakkale’de 9 bin TL civarında. Bu da asgari ücretin neredeyse iki katı.
 
Mehmet Güler