Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’e yakınlığı ile bilinen isimleri listeye almayan Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran’ın üzerine yürüdükleri iddia edildi. Ayrıca kongrede, Uz kimlerin elini kırmakla tehdit etti? Kim kimlere “hain” dedi.
 
Geçtiğimiz pazar günü, İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe 3. Olağan Genel Kurulu Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız salonunda yapıldı. Kongreye katılanlar sırasıyla, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı İyi Parti Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, İyi Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İyi Partili Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Kepez Belediye Başkan Birol Arslan, İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, iyi Parti Merkez ilçe Bakanı ve merkez ilçe başkan adayı Necati Gapran, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcıları Rebiye  Ünüvar  ve  İrfan Mutluay, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, CHP İl Sekreteri Doğan Ateş,  İyi Parti İlçe Başkanları, İyi Partililer ve davetliler katıldı. 
 
 
Kongrede partinin tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Tanıtım filminin ardından İyi Parti 3. olağan kongresini yönetecek olan divan oluştu. Divan başkanlığını İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Yüksel Yılmaz’ın yaptığı kongrede en genç İyi Partili üye olan Polat Atıcı’ya İyi Parti Rozeti İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz tarafından takıldı. Genel kurulda ayrıca Ak partiden iyi partiye geçen çok sayıda isme’de rozetleri yine İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz tarafından takıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kongrede konuşmalara geçildi. Kongrede en dikkat çeken Rıdvan Uz’un konuşmaları oldu.
 
‘’Bu günlere her birimiz büyük mücadeleler ederek geldik’’
 
Üye sayısının arttığından bahseden Rıdvan Uz, “Öncelik ile partimizin kuruluşundan bugüne kadar emek harcayan mücadele eden başta kıymetli ilçe başkanları, belde başkanları ve değerli yönetimleri olmak üzere, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kolay bir iş yapmadılar. Partimizi kurduğumuz öğünden bugüne kadar baktığımda %176 üye artışı var. Çanakkale’de en çok üyesini arttıran parti iyi parti olmuş. Yani bu demek oluyor ki hızla büyüyoruz. Partimiz büyürken, bu büyümeden hak sahibi olmak isteyen büyüyen pastadan pay kapmak isteyenlerde olacak. Bu durumu da son derece makul karşılıyoruz. Ama bilinmesini istediğim bir şey var. Bu günlere her birimiz büyük mücadeleler ederek geldik. Kolin otelde kapanan ışıkları biliyorsunuz. Bize kapanan salonları, kilitlenen salonları, verilmeyen salonları biliyorsunuz. Esnafa gittiğimizde bizden önce oraya giden ve “bunda PKK’lı FETO’cu” denildiği için bize kapanan kapıları biliyorsunuz. O zor dönemde hiç taviz vermeden inanarak sayın Meral Akşener’in arkasında giden ilçe başkanlarıma, yönetimlerine, değerli üyelerime, bir hanımefendiye inanıp onun nefesinde nefes olan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepiniz iyi ki varsınız. “dedi.
 
‘’Bir önceki seçimde olduğu gibi aynı durumda karşılaşmayalım’’
 
Uz konuşmasında seçimler öncesinden neden kongre kararı aldıklarını da açıklayarak; “Her süreç önemli hadiselere gebe. Partimizin genel merkezi bir kongre kararı aldı. Kongre kararı almasının sebebi, daha önceki seçimde bir anda ilçe ve il başkanlarımızın seçimlerde Milletvekili adayı olması üzerine boşalan ve dolayısı ile seçimde yani cephede askersiz ve kurşunsuz kalmamızdı. Bu nedenle kongre kararı alındı ki bir daha böyle bir durum yaşanmasın. Bu nedenle parti genel idare kurulu toplandı ve kongre kararı aldı. O toplantıda Genel Başkanımız Merak Akşener bir şey söyledi, dedi ki bir önceki seçimde olduğu gibi aynı durumda karşılaşmayalım. Milletvekilliğine aday olacak arkadaşlarımız, ilçe başkanı, il başkanı ve yönetimindeki arkadaşlar ya da meclis üyeleri, bu dönem il, ilçe ve meclis üyeliklerine aday olmasınlar. Teşkilatlarımız seçime hazır hale gelsin, bu noktada görevine devam etmek isteyen belde, ilçe, il başkanları ve meclis üyeliklerine mümkünse altını çizerek söylüyorum arkadaşlar görevlerini devam etsinler onları güçlendirelim ve demokrasi gereği kongrelerini yapsınlar” bizde partimizin genel idare kurulunda alınan bu kararı Çanakkale’ye gelir gelmez teşkilatımız ile paylaştık.” dedi.
 
‘’ÇANAKKALE’DEKİ TÜM BELEDİYELERİ ALIRIZ ‘’
 
 Önümüzdeki günlerde yapılacak il kongresinde de tek aday çıkmasını beklediğini ifade eden Uz “İlçe kongrelerimizin bugün yapılan kongre ile 12.’sini gerçekleştiriyoruz. Kongremizde tek aday var. Kongre sürecimizde 12 ilçe başkanımız ve kadroları güçlenerek, tazelenerek, yenilenerek görevlerine devam ediyorlar. Bu süreçte ilçe başkanlarımızın karşısına aday olarak çıkmak isteyenler arkadaşlarımızda bir araya getirerek konuşmak sureti ile partimiz’ de iktidara yürürken kavga gürültü olmasın diye tek adayla kongreye gidilmesini istedik ve bugün bunu da başardık. Aynı beraberliği kısa süre sonra yapılacak il kongresinde de bekliyorum.  Çünkü birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Biz birlik olursak Çanakkale’yi ters çeviririz. Çanakkale’de almadığımız belde, almadığımız ilçe ve merkez ilçe belediyesi kalmaz. Ama biz bölünürsek, parçalanırsak seçmen gereğini yapar” dedi.

‘’O ELİ BİZZAT BEN KIRARIM’’
 
Uz, konuşmasının sonunda İyi Partinin ne birilerinin paydaşı nede birilerinin yandaşı olmayacağını ifade ederek “Ne sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, ne kıymetli kurucular kurulu üyelerimiz, nede Çanakkale’de partimizi kurup bugünlere kadar getirilmesinde emeği geçenler, partimizi birilerinin paydaşı ve yandaşı olsun diye kurmadı. Hiçbir siyasi partinin eli partimizin içine giremez o eli bizzat ben kırarım, bunu da buradan ilan ediyorum.’’ dedi.

GAPRAN’IN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER!
Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran tek liste ile kongreye gitti. Kongrede dağıtılan listede Uz’e yakın olan hiç kimsenin listede olmadığı görülünce ortalığın karıştığı öğrenildi. Salonun arka kısmında Uz’e yakınlığı ile bilinen bir ilçe başkanını Gapran’a tepki göstererek üzerine yürüdüğü öğrenildi.
Öte yandan İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar da sert konuştu. Partiden ayrılıp başka partilere geçen ve parti içinde durup başka partilerle iş tutanları hainlikle suçladığı ifade edildi.
Konuşmaların ardında genel kurula devam edildi. Faaliyet ve kesin hesap raporlarının okunması ve ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde tek aday olan Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran ve yönetimi güven tazeleyerek yeniden iyi Parti Çanakkale Merkez ilçe Başkanı oldu.
 
 
Mehmet Güler