Tüm Emekliler Sendikası Çanakkale Şubesi üyeleri iskele meydanında yapılan basın açıklamasına katıldı. Ellerinde dövizler ile haklarını talep eden emekliler işçiler ve emeklilerin ''insan onuruna yakışır bir yaşamdan uzaktır'' diyerek gerçekleştirdikleri basın açıklamasında Çok sayıda döviz ile hükümete seslendi; “Sağlıkta Kesintiye Son”, “ Emekliye Yılda 4 Kez İkramiye” “ Zamlara Hayır”, “ Emeklilere Anayasal Sendikal Haklar”, “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” yazılı dövizler taşıyan sendika üyeleri
 
 
''insan onuruna yakışır bir yaşamdan uzaktır''
 
 
Tüm Emekliler Sendikası Çanakkale Şubesi üyeleri İskele Meydanında basın açıklaması için bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreteri Doğan Ateş ve beraberindeki partililerinde destek verdiği basın açıklamasında sendika üyeleri “Yasal Haklarımız Verilmiyor” dediler. İskele meydanında yapılan basın açıklamasına ellerinde “Sağlıkta Kesintiye Son”, “ Emekliye Yılda 4 Kez İkramiye” “ Zamlara Hayır”, “ Emeklilere Anayasal Sendikal Haklar”, “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” yazılı dövizler ile alanda yerini aldı.  Tüm emekliler sendikası Çanakkale Şube Başkanı Fatma Hazırcı yaptığı basın açıklamasında Anayasamızın 17. maddesine göre, "Herkes, yaşama, Maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir" diyor. Artan enflasyon verileri ortada iken, bu ülkede yaşayan başta emekliler olmak üzere tüm işçi ve emekçiler insan onuruna yakışır bir yaşamdan uzaktır. Bizleri yoksullaştırma politikalarına mahkum eden düşünceyi bizlerde sandıkta tarihin karanlık sayfalarına gömeceğiz. Bizlerin hem anayasal ve hem de uluslararası kuruluşların kararları ile yasal haklarımızı yıllardır vermiyerek oyalamaya çalışanlar bunun sonuçlarını yakın bir zamanda sandıkta göreceklerdir.” ifadelerine yer verdi.
 
''Yılmadan ve korkmadan devam ettireceğimizi herkesin bilmesini isteriz”
 
Hazırcı basın açıklamasının devamında “Avrupa İnsan hakları sözleşmesi: Madde 11. "Herkes barışçıl nitelikli toplanma özgürlüğüne ve çıkarlarını korumak için sendika kurma ve sendikalara üye olma hakkı dahil, başkalarıyla birlikte örgütlenme haklarına sahiptir" diyor.BM, Birleşmiş Milletler medeni ve siyasi haklar sözleşmesi : Madde 22 "Herkes başkalarıyla birlikte dernek kurma özgürlüğüne sahiptir. Bu hak doğrultusunda herkesin çıkarlarını korumak için sendika kurma ve sendikalara Üye olma hakkını içerir" diyor. Avrupa Birliği temel haklar bildirgesi Madde 12."Herkes barışçıl bir biçimde toplanma özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu herkesin kendi çıkarlarını korumak için sendika kurma ve sendikalara üye olma haklarını içerir" diyor. Türkiye hükümetleri olarak bu kuruluşlara üye olduğumuz ve altına imza attığımız bu kararlara rağmen yasal haklarımız  halen daha verilmemektedir bütün çaba ve girişimlerimiz sonuçsuz kalmaktadır. Tüm emekliler olarak taleplerimiz: Anayasamızın 51.maddesine daha açık ve net bir ifade yazılarak sendikal hak ve özgürlüğümüzün kesintisiz kabul edilmesi, önümüzdeki yasakların kaldırılmasıdır. Bu haklarımız verilinceye kadar emek ve özgürlük mücadelemizi  yılmadan ve korkmadan devam ettireceğimizi herkesin bilmesini isteriz.” şeklinde tamamlandı.
 
Murat Yüksel