Bu gelişme dünya gündemine bomba gibi düşerken Çanakkale’de AK Parti teşkilatında bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı bir tek konuşan AK Parti Çanakkale eski İl Başkanı Gültekin Yıldız oldu.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasını da kararına ekledi. Bu karar adeta şok etkisi yarattı. Sosyal medya başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı basının gözü bu davaya çevrildi.
Gündem bir andan değişti ve herkes bu sonuca odaklandı. Hemen her çevrede bu kararla ilgili açıklama ve yorum yaptı. Çanakkale’de de gözler AK Parti teşkilatına çevrildi. Teşkilatta bu konuda hiçbir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

"HEDEF AK PARTİ'DİR"
AK Parti kanadında bir tek açıklama AK Parti Çanakkale eski İl Başkanı Gültekin Yıldız’dan geldi. Aynı zamanda avukat olan Yıldız, alınan kararın çok ağır olduğunu belirterek hedefin AK Parti olduğunu söyledi. 
Alınan yargı kararını sosyal medyası üzerinden değerlendiren Yıldız şu yorumda bulundu; “Ekrem İmamoğlu davasında hedef açıkça AK Partidir, açıkça Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir savcı velevki hakaret suçundan dava açtı, hiç bir hakim kolay kolay ahmak sözü sebebiyle TCK 53/1'in uygulanmasını yani siyasi yasağı gerektirecek hürriyeti bağlayıcı bir ceza vermez. HAGB uygular cezanın açıklanmasını erteler. Mevcut ceza kesin olmadığı için önümüzdeki seçimlerde uygulanmayacak. Yani siyaset resmen yargı eliyle dizayn ediliyor!" ifadelerini kullandı.
 
Mahkeme kararının üzerinden 20 saat geçtikten sonra İl Başkanı Naim Makas da kısa bir açıklama yaparak kararı şöyle değerlendirdi;  “6'lı masadan çıkaramadıkları adayı "kesin olmayan, istinaf ve temyiz yolu açık bir mahkeme kararı"yla belirlemeye çalışanların tiyatrosunu ibretle izledik.
Bu arada, bence Kılıçdaroğlu fazla üzülmesin. İstanbullular; Saraçhane'deki şovu için adam toplayan İmamoğlu'nu, her gün metrobüs duraklarında yaşattığı kuyruklardan iyi bilir”
 
KARAR NE ANLAMA GELİYOR?
İmamoğlu’nun başkanlığının düşürülmesi ve cumhurbaşkanlığı adaylığının engellenmesi tedbirleri için önce cezanın istinaf ve Yargıtay tarafından onanması gerekiyor. Bu aşamada Ekrem İmamoğlu’nun avukatları mahkemenin kararını istinafa götürecek. Bölge Adliye Mahkemesi'nin, İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı onaması halinde İmamoğlu bu defa kararı Yargıtay’a taşıyacak.

Mehmet Güler