İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen  2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı ardından Saraçhane’de dün gerçekleşen buluşmaya Çanakkale’den çok sayıda CHP’li katıldı. Çanakkale Gençlik Kolları’da çok sayıda teşkilatı ile birlikte Saraçhane istanbul Büyük Şehir Belediyesi önünde yerini aldı.  
 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararı sonrası, 6'lı masa liderleri dün Saraçhane'de bir araya geldi. Çok sayıda partilinin geldiği etkinlikte, Çanakakle CHP’li Gençlik Kollları’da katıldı.  
 
Buluşma hakkında değerlendirme yapan "Hiç korkuya benzemez, halkını satanın korkusu" diyen CHP il Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel; ‘’30 kişilik kafileyle gittiğimiz etkinlikte, Genclik Kollari İl Yonetimimiz Merkez İlçe Gençlik Kolları Baskanimiz, Biga Gençlik Kolları Başkanımız, Lapseki Gençlik Kolları Başkanımız, Eceabat Gençlik Kolları Başkanımız, Gelibolu Gençlik Kolları Yoneticilerimiz ve Gençlik Kolları üyelerimiz ile birlikte Sarachanede gerçekleşecek olan mitingde görev almak için yola çıktık. Tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği hal ortada, atanmış hakimler 16 milyon yurttaşımızın oyunu hiçe sayarak, biat ettikleri mercilerden emirle gelen kararları uygulayıp Türkiye'nin en büyük kentinin belediye başkanına hapis cezası verdiler. İktidarı kaybetme korkusu kendilerinin sonlarını getirecektir. Biz gençlik olarak her zaman Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi ve adaleti savunacağız. Herkes emin olsun ki iktidarı aldığımızda hukuk çerçevesinde bu yapılanların hesabını soracağız.’’dedi.  
 
İbrahim Akın KAZANCI