Araştırmada, mevcut milletvekilleri, eski milletvekilleri ve aday adaylıkta ismi geçenler hakkında genel bilgiler toplandığı belirtildi. Bazı isimler hakkında çok şikayetin yer aldığı araştırmada da ilginç isimlerin de ön plana çıktığı gelen bilgiler arasında.
 
Yeni yıla az bir zaman kaldı ve seçimlere doğru hızlar ilerliyoruz. Seçimlerin Nisan, Mayıs en geç Haziran ayında yapılması gerekiyor. Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri gerçekleşecek. Bu yüzden tüm partiler bu seçime çok ciddi hazırlanıyor. Seçimlerde Cumhurbaşkanlığı kadar milletvekili sayısı da önemli. Bu bilinçle partiler milletvekili doğru milletvekili adayını belirlemek için saha çalışmasının yanında teşkilatların nabzını da tutuyor.
 
Bu alanda Çanakkale’de en önemli çalışmayı AK Parti yaptı. AK Parti genel merkezden görevlendirilen ekibin içinde 3 milletvekili, AK Parti 3 MYK üyesi ve 1 koordinatör yer aldı. Ekip, merkez ilçe, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki ve Yenice’de araştırma yaptı. Ekibin bu ilçelerde, teşkilatların gençlik kolları, kadın kolları ile görüşüp fikirlerini öğrendi. Ekip sadece teşkilat ile değil, aynı zamanda ilçelerdeki STK’lar, vatandaşlar ve o bölgenin ileri gelenlerin fikirlerini aldığı belirtildi.

SÜRPRİZ İSİMLER ÖN PLANA ÇIKMIŞ
Ekibin, il genelinde yaptığı araştırmada mevcut milletvekilleri, eski milletvekilleri ve bu dönemde aday olmak isteyen ve isimleri ön plana çıkan isimlerle ilgili bilgi topladığı öğrenildi. Ekibin yaptığı görüşmede bazı isimleri ön plana çıktığı öğrenildi. Ayrıca vatandaşların bazı isimleri de ekibe şikayet ettiği de gelen bilgiler arasında. Bu araştırmanın adaylık belirlemesinde büyük önem kazanacağı belirtiliyor.
 
Mehmet Güler