Geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen Kabine ardından Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız." ifadelerinden sonra EYT için tarih verdi. Bakan Bilgin de konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Öte yandan, EYT ile ilgili şartların bugün ya da yarın içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor. Peki, EYT'de son durum nedir, açıklandı mı ve ne zaman çıkacak? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika gelişmeleri...
 
Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT konusuna da değindi. İşte o açıklamalar:"Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT'yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız." ifadelerini kullandı.
 
EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?
EYT ile ilgili şartların bugün ya da yarın içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Bilindiği gibi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu hafta içerisinde düzenlemeyi duyuracaklarını belirtmişti. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunurken "EYT'de yaş şartı olacak mı ve ne zaman çıkacak?" sorusuna şu yanıtı verdi;"EYT düzenlemesini bu hafta açıklayacağız. Yaş şartı olup olmayacağını da o gün açıklayacağız." dedi.
 
 
Sosyal medya paylaşımlarında Çanakkale EYT Derneği Başkanı Murat Çağlayan;‘’Bugün günlerden Çarşamba, Çarşafa dolanmasın,Sel de almasın Yaş Değil Hakistiyoruz.Herhalde yılbaşı gecesi10 dan geriye sayarak açıklanacak’’dedi.
 
 
 
Bünyamin Nami Tonka