Cumhuriyet Meydanında emeklilere destek için gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği de destek verdi. Meydandan konuşan, Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar (ÇEYT) Derneği  Başkanı Murat Çağlayan;  ‘’Tabii bu sürece çok kolay gelinmedi. Keşke bu zamana kadar uzamasaydı ve bu mağduriyetlere daha önce eee kulak verilseydi ve çözülseydi ama bugün itibariyle ne kadar yorgun olsak da mutluyuz ve gururluyuz.Büyük uğraşlardan sonra, mücadelelerden sonra bugün eee artık emeklilikte yaşa takılanlar diye bir şey söz konusu değil. Tarihe karışmış durumda.Bizler de Emeğimizin hakkını almış durumdayız. Bugüne kadar her zaman şunu ifade ettik. Hiçbir zaman lütuf talep etmedik. Sadece ve sadece hakkımızı talep ettik. Dedik ki  emeklilikte yaşa takılanlar yaş problemi değil bir hak problemidir. Adalet problemidir. Ve bu doğrultuda da hakkımızı aldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta tabii teşekkür etmemiz gereken çok kişi var ama tek tek isim saymaktan ziyade ııı genel olarak ııı kapsıyorum. Başta federasyon Gönül Boran Özüpak, kıymetli eşi Alper Bey’e  Tüm Türkiye genelinde dernek başkanlarımız, yönetim kurulları özellikle Çanakkale Emeklilik'te yaşa takılanlar derneği yönetim kurulu ve üyelerimize ve siz kıymetli basın mensuplarımıza bugüne kadar her zaman bizim sesimiz oldunuz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. ‘’derken
 
 
 ‘’Biz de yakinen takip edeceğiz’’
 
 SGK’da yer alan kuyruklar hakkında ise Çağlayan; ‘’Öncelikle şunu ifade edeyim. Askerlik ve doğum borçlanması zaten kanunlarımızda bizim düzenlenmiş olan bir şey. Onlarda herhangi bir değişiklik söz söz konusu değil. Kanun neyse onu zaten SGK mevzuatına göre uygulanacak. Ama burada kritik Tam bir tarih var. Iıı sekiz Eylül bin dokuz yüz doksan dokuz. Iıı emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili tarih. Bu tarihten önce emekli sandığı, Bağ-Kur ve Sigorta'ya girişi olan hizmet etmiş olan, buna tabii maalesef staj ve çıraklık dahil edilmedi. O ayrı bir konu olarak söyleniyor. Giriş olan tüm  çalışma hayatında olan kişileri kapsayacak. Burada şöyle bir detay var. 4A'lılar yani sigortalılar ııı kadınlar yirmi yıl yirmi beş yıl beş bin iş günü, Bağkurlular kadınlar yedi bin iki yüz erkekler dokuz bin, emekli sandığı da yani 4 C kadınlar yedi bin iki yüz erkekler dokuz bin. Zaten burada doksan dokuz öncesi de eee bu şekildeydi uygulama. Sonuç olarak bu haklar iade edilmiş oldu. Çok önemli bir detay var. Her zaman söylüyorum ve bugün de burada olmamızın sebeplerinden bir tanesi o. Emeklilerimize de biz de artık birer emekli eee adayı potansiyel emekli diyelim. Olduğumuz için ve bunun mücadelesine de muhakkak devam edilmelidir. Aylık bağlama oranları 2008den sonra yüzde yirmi sekizlere kadar düşen aylık bağlama oranları yüzünden ve ülke refahından emeklilere ayrılan payın düşmesi yüzünden düşük emekli maaşları söz konusu oldu. Bakın iki bin iki yılında ortalama emekli maaşları asgari ücretin yüzde otuz yüzde kırk üzerindeyken en düşüğünden bahsediyoruz. Şu an üç bin beş yüz lira seviyelerinde. Emeklilikte yaşa takılanlar evet bu hakkını aldı ama yarı Düşük emekli maaşlarıyla sıkıntı içerisinde yine olacak. Bu da ayrı bir problem söz konusu. Dolayısıyla  aylık bağlama oranlarının da düzeltilerek insan onuruna yaraşan emekli maaşlarının bağlanması gerekmektedir ki emeklilerimizi de iş hayatından çekebilelim. Az önce dediğim gibi borçlanma durumları kanunlarımızda bizim mevcut,Askerlik ve doğum borçlanması oluyor. Bu süreler de onlarda herhalde. Onlar da belirli sürelerde. Ama onun haricinde çalışarak primlerimizi tamamlayacağız. Borçlanma haricinde borçlanıp da tamamlayamıyorsak bu şartları tamamlamak için çalışmamız gerekiyor.
 
Düzenleme hakkında ayrıntılar üzerine Çağlayan;''Şimdi bizim de aldığımız bilgiye istinaden bu akşam Sayın Bakan herhalde bununla ilgili açıklamalarda bulunacak. Biz de yakinen takip edeceğiz. Ama şu anki durumda ocağın ortasına doğru meclisten yasalaşıp çıkacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda da emeklilik dilekçelerimizi eee ocak sonuna kadar herhalde eee vermiş oluruz. Hayırlısıyla da  maaşlarımız hak etmiş olduğumuz anımızın ak sütü kadar helal olan her zaman söylüyorum. Bu hakkımızı oluruz diye düşünüyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanı iki bin iki milyon iki yüz elli binden evet. Evet Asgari ücretle büyüm çözüldü. Beş bin beş yüzden sekiz bin beş yüze çıktı.’’dedi.
 
‘’Siyasetçilerle beraber bu mücadeleyi verdik’’
 
EYT sorunu çözüldü. Ekonomik olarak bir kesenin ağzı açılmış gibi gözüküyor’’ diye devam den Çağlayan; ‘’Evet. Atmosferine girilmeden önce. Bu durum iki milyon iki yüz elli bin kişinin oyunu nasıl etkiler? Şimdi yapılan açıklamalarda bu konunun popülist yaklaşımla yapılmadığı tarzında ifadeler var. Burda bir hak meselesidir. Bu bir lütuf değildir. Verilen bir lütuf değildir.Bizim hakkımızdır. zaman içerisinde ııı dediğim gibi biz hiçbir zaman ııı siyaset yapmadık. Evet siyasetin içinde olduk. Siyasetçilerle beraber bu mücadeleyi verdik. Bunu zaman gösterecektir.’’dedi.
 
Bünyamin Nami Tonka