Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz akşam EYT'de yaş şartı olmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını belirtti. Bunun üzerine çok sayıda emekli olacak vatandaş borçlanmalarını ödemek ve bilgi almak için Çanakkale SGK il müdürlüğünde kuyruklar oluşturdu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ tarafından  gerçekleşen EYT  açıklaması hakkında, düzenlemede SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmayacak Şartları sağlayan herkes emeklilik hakkından faydalanabileceğini de açıkladı. Milyonlarca insan sevindirirken sabahın erken saatlerinde vatandaşlar, prim günlerini hesaplatmak ve borçlanma işlemlerini yapmak için SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Asker borçlanması için Doğum borçlanması için geldiğini belirten bir çok vatandaş, sıralarda yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamasının ardından vatandaşlar e-devlet'e girerek prim gün sayılarını ve çalışma yılını öğrenmek için giriş yapmaya başladı.Ancak e-devlet'e (www.turkiye.gov.tr) giriş yapmaya çalışan vatandaşlar hata ile karşılaşıyor.Yaşanan teknik sorunla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, EYT düzenlemesinin iki milyondan fazla vatandaşı etkilemesi sebebiyle aşırı yoğunluk oluştuğu tahmin edildi.
 
 
Murat Yüksel