Çanakkale merkezin en önemli sorunların başında su kesintileri geliyor. Sık sık kesilen sular nedeniyle vatandaşlar isyan etmiş durumda. Haftada birkaç mahalleye su verilmiyor. Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan su kesintileri nedeniyle vatandaşlar da zor durumda kalıyor. Bazı bölgelerde yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle sular kesilirken, kesintiler birkaç gün bile devam edebiliyor.

SOSYAL MEDYADAN DALGA GEÇTİLER
Su kesintileri bazen belediye çeşitli yollarla vatandaşlara iletiyor, çoğu zaman ise uyarılar yapılmıyor. Suların kesildiğini vatandaşlar musluğu açınca haberi oluyor. Dün de Barbaros Mahallesi'nde sular akmadı. Sabah kalkan vatandaşlar suyun akmadığını görünce isyan etti. Kimisi kızgınlığını kimisi ise tepkisini mizahi yöntemle dile getirdi. Belediyenin Whatsapp hattına "Günaydın Barbaros Mahallesi Reşat Tabak Caddesi'nde şu an sular akmıyor" mesaj atan vatandaş, bir süre cevap gelmeyince "Sanırım Whatsapp mesaisi başlamadı" yazdı.

Bir vatandaş ise su kesintisi nedeniyle elini yüzünü yıkamadan dışarı çıkınca yağmurla karşılaşmış. Bunu da sosyal medya hesabında "Bize yağmurlu havada su yok. Sabah Sabah!!!" mesajı yazarak su kesilmesiyle dalga geçti. 

Ahmet Ertan
 


Kaynak: Haber Merkezi