İYİ Parti bu Pazar günü kongreye gidecek. Bir anda ortaya çıkan adaylar, bir bir geri çekildi. Partide iki adaylık bir kongre olacak gibi. İçte yaşanan tartışmalar zaman zaman dışa yansırken, kongrenin kıran kırana geçmesi bekleniyor. Kongre daha çok İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz tarafında olanlar ve karşısında olanlar yarışına dönüşecek.
 
Altılı masanın önemli ayaklarından biri olan İYİ Parti’nin Çanakkale teşkilatı son zamanlarda seçimler, kongreler ve yaşanan tartışmalarla gündeme geliyor. Çanakkale merkezdeki hareketlilik delege seçimleri ile başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Rıdvan Uz’e yakın üyelerin delege olarak seçilmemesi ve üzerlerinin çizilmesi partide kazan kaynamasına neden olmuştu.
Bu gelişmeler daha bitmeden merkez ilçe başkanlığı seçimleri ile başladı. Daha önce açıklanan 2 adaylık merkez ilçe seçimi, sonrasında tek adaya düşürüldü. Burada da kameralara yansımayan fakat bir birlerinin üzerine yürümeler ve sözlü sataşmalar yaşandı. Bu yaşanan olaylar daha sıcaklığını korurken il başkanlığı kongresi açıklandı.

ADAY SAYISI HERAN DEĞİŞİYOR
 İYİ Parti bu polemik ve gruplaşmalar eşliğinde 8 Ocak’ta il kongresine gidiyor. Kongre öncesi adaylar peş peşe ortaya çıktı. Çok kişinin ortaya çıkması ile Genel Başkan Yardımcısı Uz’un kimi destekleyeceği merak ediliyordu. Uz, mevcut il başkanı Selahattin Yıldızlar’ı destekledi. Buna rağmen İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uslu, İYİ Parti Belediye Meclisi Didem Güner ve eski il başkanı Avukat Eşref Bener Varol aday oldu.
Parti bir anda aday bolluğu ile bölünürken Uz devreye girdi. İlk önce Ahmet Uslu, Yıldızlar lehine adaylıktan çekildi. Daha bir hafta önce adaylığını açıklayan diğer belediye meclis üyesi Didem Güner’de bir anda Yıldızlar lehine çekildiği öğrenildi. Bu iki adayın geri çekilmesinde Uz’un devreye girmesi ile yaşandığı öğrenildi.
Bunun üzerine diğer belediye meclis üyesi Burak Kunt gelişmeleri sosyal medya hesabında, “İki belediye meclis üyesi ekip arkadaşım, büyüğüm, İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana her koşulda yanında olan sayın Didem Güner ve Ahmet Uslu il başkanlığı seçimlerinde zaman birlik beraberlik zamanı diyerek bir olma kararı aldılar.
Partiye inancını yitirmiş ama iktidar olma yolunu görünce ben hep oradaydım diyenlere, Partiye emek verenleri, hatalara sesini çıkaranları oyunlar oynayıp saf dışı bırakmaya çalışan ve bu kişilerle iş birliği yapanlara en güzel tepkidir bu. Teşekkürler Didem Güner! Teşekkürler Ahmet Uslu!” notu ile paylaştı.
 
ADAY SAYISI İKİYE DÜŞTÜ
Bu gelişmelerden sonra Pazar günü yapılacak kongreye İYİ Parti iki adayla girecek. Yıldızlar ve  eski il başkanı Avukat Eşref Bener Varol yarışacak. Kongreye tek adayla girilmesi için Uz’un çalışmalara devam edeceği öğrenildi. Eski başkan Varol’un adaylığı geri çekmesi için yapılan tüm girişimler şimdiye kadar sonuç vermedi. Varol’un adaylığını geri çekmemesi durumunda kongre daha çok Uz taraftarları ile Uz’e karşı olanların yarışına sahne olacak.
Mehmet Güler