Teklif, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilip yasalaşırsa, 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi olanlara emeklilik imkanı doğacak. Komisyonda iken Meclise giden Çanakkale EYT Derneği Başkanı Murat Çağlayan sosyal medyasından bir paylaşımyaptı. Çağlayan ‘’Yıllardır bıkmadan usanmadan mücadelesini vermiş olduğumuz ve kazandığımız haklı davamızda buruk bir sevinç yaşıyoruz. Eyt yasası kısmi de çıksa, bunun büyük bir başarı olduğu unutulmamalıdır.’’ dedi.
Paylaşımın devamı şu şekilde oldu; ‘’TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen EYT yasa teklifi yaklaşık 12 saat süren görüşmelerin ardından "değiştirilmeden" kabul edildi. Muhalefet başta prim olmak üzere ABO, staj, doğum borçlanması, kademeli emeklilik deprem mağdurları vb. olmak üzere tüm sorunlu alanları dile getirdi. İktidar/İttifak sözcüleri meselenin özüne girmekten kaçındı. Prim meselesi, özellikle Çalışma Bakanı'nın bütçe görüşmelerinde ve TV'lerdeki açıklamaları bağlamında tartışma konusu oldu. Tutanaklara yansıyan net açıklamalar için bile "Hayır öyle değil..." denmesi dikkat çekiciydi.’’ dedi.
 
''Teklifin 7 Şubat 2023'te Meclis Genel Kuruluna gelmesi ve aynı gün yasalaşması bekleniyor''
 
Sözlerinin devamında Çağlayan; ‘’EYT Federasyonu öncülüğünde Gönül Boran Özüpak ve dernek başkanları mecliste ve komisyonda yerlerini alarak haklı taleplerini yine ilettiler. Sonuçta teklif AK Parti-MHP'nin evet oylarıyla ve muhalefetin şerhi eşliği kabul edildi. Teklifin 7 Şubat 2023'te Meclis Genel Kuruluna gelmesi ve aynı gün yasalaşması bekleniyor. Bir haftalık sürede arkada bir mağdur Eyt’li dahi kalmaması adına, Eyt Federasyonu'nun ve derneklerin sosyal medya baskısını artırması ve var gücüyle teklifte değişiklik sağlamaya çalışmasını göreceğiz. Değerli arkadaşlar, Yıllardır bıkmadan usanmadan mücadelesini vermiş olduğumuz ve kazandığımız haklı davamızda buruk bir sevinç yaşıyoruz. EYT yasası kısmi de çıksa, bunun büyük bir başarı olduğu unutulmamalıdır. Emekli olacak olan kaderdaşlarımızı kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.’’dedi.
 
Turgut Engin