Gözaltına alındığı günden bu yana partisinin Gökçeada İlçe Teşkilatı, İl Teşkilatı, Merkez İlçe Teşkilatı ve İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, gereken desteği vermedi. Adliyeye sevk edilirken de partililerden kimsenin olmaması bir kez daha eleştiri konusu oldu.
 
 
Yapılan şikayet ve gelen ihbarlar doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince 31 Ocak tarihinde Gökçeada Belediyesi’ne operasyon düzenlendi. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ile Belediye İmar Müdürü S.D. ile E.B., R.G., B.B. gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve diğer şüpheliler bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

YİNE YALNIZ BIRAKILDI
Polis ekipleri eşliğinde Çetin ve diğer 4 kişi dün sabah saatlerinde Çanakkale Adliye Sarayı’na götürüldü. Adliye kapısına gidene kadar Çetin ve diğerlerinin gözü partilileri aradı ama orada kimse yoktu. Daha önce olduğu gibi il teşkilatı yöneticileri oturdukları yerde sosyal medyada bir iki cümle yazarak sözde desteklerini gösterdi. Aynı şekilde ortalıkta İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’da gözükmedi. Çetin ile Uz arasında uzun zamandır devam eden güç savaşı dolayısı ile Uz’un destek vermediği konuşuluyor. Başkan Çetin’in adliyeye getirilirken destek vermek için kimsenin gelmemesi hem dikkat çekti hem de eleştiri konusu oldu.

Mehmet Güler