İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 31 Ocak'ta Gökçeada Belediyesi'ne 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonu düzenledi. Operasyonda İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, imar müdürü S.D., kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B., gözaltına alındı. Daha sonra şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin ardından Gökçeada eski İYİ Parti İlçe Başkanı H. E. de gözaltına alındı. H.E. nin de gözaltına alınması ile gözaltı sayısı 6’ya yükseldi.
 
Emniyetteki ifadelerinin ardından Çanakkale Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, imar müdürü S. D., Gökçeada eski İYİ Parti İlçe Başkanı H. E. tutuklanırken, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
ADA DAYANIŞMASI ADLI İSİMSİZ MEKTUPLA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞ
 
Tutuklamadan sonra Gökçeada Belediye Başkanı Çetin’in ifadesi merak ediliyordu. Savcılıktaki ifadesine ulaşılan Başkan Çetin, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip, soruşturmanın Ada Dayanışması adı altında isimsiz bir mektupla soruşturma başlatıldığını söyledi. Kimseden rüşvet almadığını belirten Başkan Çetin, “Bunun üzerine Çanakkale Valiliği tarafından belediyede incelemeler yapıldı. Ayrıca Sayıştay denetçileri gelerek incelemelerde bulundu. Sayıştay raporunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. 2021 ve 2022 yıllarında çocuklarımı evlendirdim. Bunun için 2+1 ve 1+1 dairemi sattım. Huzurda bulunan şüpheliler ile herhangi bir ticari alışverişim söz konusu değildir. Kimseden rüşvet almadım.” dedi.
 
Mehmet Güler