Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremler yüzyılın felaketini yaşadı. 11 ilde büyük yıkımın yaşanmasının ardından geçen süre içinde vatandaşlar vefat ve can kaybı sayısı konusunda araştırmalarını sürdürüyor.
Deprem vefat sayısı araştırma konusu olmaya devam ediyor. 6 Şubat saat 04:17'de meydana gelen deprem öylesine şiddetliydi ki 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 50 saniyeye yakın sürdüğü ifade edilen ilk depremde birçok bina yıkıldı. Onlarca insan enkaz altında kaldı. Yollar yarıldı. Herkes olayın vehameti ile neye uğradığını şaşırdı. Enkaz altından kendi imkanları ile çıkabilen vatandaşlar aile yakınları için mücadeleye girişti. Depremin büyük yıkıma neden olduğu 11 ilde enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.
 
VEFAT SAYISI ARTIYOR
AFAD tarafından yapılan son açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler ve Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 44 bin 374'e yükseldi.
 
Meydana gelen deprem felaketinden sonra bölgeye Çanakkale AFAD ekibi de gitti. Önce Osmaniye sonra Hatay ilinde Arama ve Kurtarma görevini yerine getiren ekip, arama kurtarma faaliyetlerinin sona ermesinin ardından Çanakkale'ye döndü.
 
Sedat Uz