. Kuru vişne de tazesi gibi vitamin ve mineral bakımından zengindir. Bu nedenle kurutularak kış aylarında da tüketilmesi, vücut için faydalıdır. Günde bir fincan kurutulmuş vişne tüketmek, günlük A vitamini ihtiyacının tamamını karşılar. Ayrıca iyi bir C vitamini deposudur.
 
Glisemik indeksi düşük olduğundan insülin ve şeker seviyesinde ani düşüş ve artışların önlenmesine yardımcı olur. Yüksek düzeyde pektin içerdiğinden LDL kolesterolün seviyesini düşürebilen bir etkiye sahiptir. Kolesterolün düşürülmesi ise kalp ve damar hastalığı riskinin azalması anlamına gelir. Vişnenin içerdiği bakır, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Çeyrek fincan vişne kurusu, 92 mikrogram bakır içerir ve bu da günlük alınması önerilen miktarın yüzde onu kadardır.
 
Kaynak: www.medicalpark.com.tr