Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada, dünyada tanınan sayılı adalardan biri. Hemen her dönem çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Özellikle tatillerde adaya gelen ziyaretçi sayısı daha da artıyor. Sezonu açmamasına rağmen Ramazan bayramında da ada adeta ziyaretçi akınına uğradı. Hava almak, dinlenmek ve güzel vakit geçirmek için adaya gelenler, bu sefer hüsrana uğradı.
Adaya gelenlerin eziyeti Geyikli feribot iskelesinde başladı. Geyikli ile Bozcaada arasında GESTAŞ tarafından bir feribot çalıştırılması ve saat başı hareket etmesi nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Geyikli iskelesinden başlayan kuyruk Geyikli kavşağına doğru uzadı. Uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşlar duruma isyan etti.
Bu zor şartlar altında adaya ulaşan vatandaşlar, bu sefer alt yapı çalışması çerçevesinde ara sokaklarda başlatılan çalışmaların bitirilmemesinin azizliğine uğradılar. Adanın en güzel ve doğal ortamlarından biri de eskilerden kalan ara sokaklarıdır. Bu sokaklarda gezen vatandaşlara adeta tarihe tanıklık ediyor. Bu sokaklarda Bozcaada belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar bitirilmeyince, her taraf toz toprak içindeydi. Buraya gelen vatandaşlar burada toz toprak içinde dolaşmak zorunda kaldı. Bu bayramda adaya gelen ziyaretçiler, adanın tadını yerine eziyetini çekerek döndüler.
 
Tuba Demirtaş