23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kepez’de önemli bir açılış yapıldı. Bu yönde birçok projeye imza atan Kepez Belediyesi, çocukları da unutmadı.  Beldede Halk Çocuk Kültür Evini görkemli bir açılışla gerçekleştirdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gerçekleştirilen açılışın ardından anlamlı günde Kepezli çocuklar için önemli bir hizmet alanı oluşturulmuş oldu. Halk Çocuk Kültür Evinde gerçekleştirilen açılış programında Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat,  İlçe Belediye Başkanları, CHP İl Başkanı Güler Koçer,  davetliler ve çok sayıda çocuk katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan ve Çocuk Kültür Evi hakkında bilgiler veren Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan “Dört yılda çok kıymetli ve Kepez'in çok ihtiyaç duyduğu hizmetleri hep birlikte gerçekleştirdik. İçme suyu arıtma tesisimizi, atık suyu arıtma tesisimizi revize ettik. Yollar, altyapı, yatırımları, yeşil belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, birçok başarılı işlere imza attık. Ayrıca halk konseptlerimiz ile fark yarattık. Halk masamız güler yüzüyle hemşehrilerimizi, belediye girişiminde karşılıyor. Halk aklımız ile halkımız hemen belediyemize ulaşıyor. Halk kütüphanemiz ile Kepez'de okumayı ve okumayı arttırdık. Ayrıca öğrenci kardeşlerimizin ders yapma imkanlarını ve derslerini, yazıcılardan çıkartma imkanlarını sağladık. Halk kafemiz ve halk bahçemizde halkımıza ekonomik, hijyen, ürünler sunma mutluluğunu ve onurunu yaşadık. Halk plajımız ile pırıl pırıl bir denize tertemiz bir sahile kavuştuk. Ve bugün de halk çocuk kültür evimizi, Kepez'in çocuklarının emrine sunuyoruz.
Gerçekten çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Çocuğa yatırım, geleceğe yatırımdır diyerek   biz de geleceğe yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir çocuğun hayal gücünün güzelliği ve ruhunun  saf özü, ürettiği sanatla ışıl ışıl parlak. Özgürce ve huzurla yaşadığımız bu vatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal gücünün ve ruhunun saf özünün bir eseridir. Bugün biz yetişkinlere düşen çocuklarımızın ruhlarının ışıltılarının ortaya çıkaracak kapılarını aralamaktır. İşte bugün tam da o kapının eşiğindeyiz. Halk çocuk kültür evinde sanatın her dalında, çocuklarımızın saflığı ve masumiyetinin ortaya çıkaracağı eserlere tanıklık edeceğiz. Halk çocuk kültür evimizi hayata geçirirken, günün sonunda şu kadar iş yaptık gibi bir sayısal değerlendirmede bulunmak istemiyorum. Hizmete açtığımız bu yerin temel arka planında hangi duyular, duygularla hareket ettiğimiz bizim için çok daha maddiyattan, sayılardan daha önemli. Halk çocuk evi kendi çocukluğuna tanıklık etmiş olan bugünün büyüklerinin empatisiyle ortaya çıkmıştır. Ve bugün bir teşekkürü de biz de Milli Kütüphane Vakfı Başkanımız Avukat sayın Ulvi Tuna teşekkür etmek istiyorum ve bir büyük alkışı kendisine göndermek istiyorum.
 Ben de meclis üyesi arkadaşlarım, bürokrat arkadaşlarım burada biliyorsunuz burada bir çay bahçesi, kafeterya ve düğün salonu gibi bir işletme vardı. O işletme biliyorsunuz mahalleli hemşehrilerimizden büyük bir  gürültü var diye şikayet oluyordu. Tabii ki mahalle arasında burada bu olmuyordu. Ve biz de düşündük buraya dedik ki geleceğimize yatırım yapalım, çocuklarımıza yatırım yapalım ve çocuk kültür evine dönüştürelim dedik.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız onu da buradan saygıyla anıyorum. Sayın Tunç Soyer ve  Ulvi Başkanımızın destekleriyle gerçekten kütüphanemize  büyük kitap destekleri oldu.  Ayrıca da  merkezde Halk kütüphanemize de yine  büyük desteklerle oldu. Kitap destekleri oldu. Ben buradan Ulvi hocama ve bugün bizi de kırmadı. Tekrar açılışımıza da teşrif ettiler. Sanat çocuklarımızın hayal gücünü zenginleştirir. Hayal gücü zenginleşen çocuk özgüveni elde eder. Ve öz güvenli çocuklarımız kendilerini daha iyi ifade ederler. Kendisini iyi ifade eden çocuk iş birliği ve paylaşım becerisi kazanır. işte o çocuk hayata bizim öğrettiklerimizin dışında bir güçle ve duygu Hazırlanmış olur. işte bugün burada hizmete açtığımız şey dört duvardan çok çok daha fazla bir şey. Sevgili çocuklar Kepez Belediyesi halk çocuk kültür evimiz hepimize hayırlı olsun” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından  Halk Çocuk Kültürevi’nin açılışında minik öğrenciler dans performansı sergilediler.  sonrasında Halk Çocuk Kültür Evi'nin açılışı gerçekleşti.
Arzu baladur