İnflamasyonu azaltma: Isırgan otu anti-inflamatuar bileşenler içerdiği için artrit, gut, eklem ağrısı gibi iltihaplı hastalıkların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.
Kan şekeri kontrolü: Isırgan otu kan şekeri seviyelerini düzenlemeye destek olur. Yapılan bazı araştırmalar, ısırgan otunun, insülin direncini azaltarak tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerini düşürdüğünü göstermiştir.
Sindirim sistemi sağlığı: Isırgan otu bağırsak hareketlerini teşvik ederek mide bulantısı, hazımsızlık ve diğer sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olur.
Üriner sistem sağlığı: Isırgan otu idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisini destekler ve böbrek taşı oluşumunu engellemeye katkı sağlar.
Antioksidan etkisi: Isırgan otu antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerin etkilerini azaltarak hücre hasarının önüne geçer. Hücre hasarını azalttığı için de bir çok hastalıktan korunmaya destek olur.
Cilt sağlığı: Isırgan otu cilt sağlığı için faydalı olan A ve C vitaminleri, beta karoten ve mineraller içerir. Böylece ciltteki iltihaplanmayı azaltmaya ve akne gibi cilt sorunlarının tedavisine katkı sağlar.
Saç sağlığı: Isırgan otu saç sağlığı için faydalı olan mineraller içerdiği için saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur ve saç büyümesini teşvik eder.
 
Kaynak: www.medicalpark.com.tr