23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ramazan Bayramı ve hafta sonuna gelmesiyle birlikte birçok kutlama programları bu haftaya sarktı. Bazı okullarda programlarını hafta içinde yapıyor. Hafta içinee program yapanlardan biri de Küçükkuyu Fernur Sözen Anaokulu oldu.
Çocukların bir birinden güzel hazırladıkları programa Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Resul Can, Öğretmenler ve veliler katıldı.
Program kapsamında minik öğrenciler okul bahçesinde çeşitli dans gösteriler yaptı. Yapılan gösterilerde minik öğrencilerin performansları izleyiciler tarafından büyük ilgi ve beğeni kazandı. Minik öğrencilerin coşkulu kutlamalarının ardından program, Matematik Evi’nin açılışı doğrultusunda devam etti.
Kaymakam Eker, Fernur Sözen Anaokulu için Matematik Evi açılışını yaptı. Kaymakam Eker, programın hazırlanmasında emeği geçen Okul Müdürü İzlem Güven’e ve öğretmenlere teşekkür etti.  Minik öğrencileri gösterdikleri performanstan dolayı tebrik etti.
 
Bünyamin Nami Tonka